Viikon kysymys

Viikon kysymys: Voittaako jompi kumpi suomalaisjoukkue Champions Cupin?

31.12.
2022
Viikon kysymys

TPS:aa mitataan kunnolla tammikuun Champions Cupissa. Kuva: Anssi Koskinen

Champions Cup mitellään 7.-8.1. 2023 Lempäälän Bläk Boksissa. Mukana suomalaisjoukkueista ovat Classic (m) ja TPS (n).

Classic on hallinnut miesten sarjaa vuosia ja voittanut mestaruuden vuosina 2016-22. Champions Cupin se on voittanut kerran vuonna 2019. Muutoin se ei kotimaisesta dominoinnista huolimatta ole jyllännyt muiden maiden huippujen kanssa pelattavassa turnauksessa. Tänä syksynä Classicin alkukausi on ollut harvinaisen haastellinen. Ennakkosuosikkina miesten turnaukseen voi pitää ruotsalaista Falunia. Miehissä Champions Cupin tai sen edeltäjät ovat voittaneet suomalaisseuroista HIFK (00-01), SSV (08-09,10-11) sekä Classic (18-19).

Naisten puolella TPS on F-liigan nousukas. Viime kaudella se ylitti odotukset voittaessaan Suomen mestaruuden PSS:n nenän edestä. Taloudellinen apu tuli ilmeisesti tarpeeseen ja käytettiin hyvin hyödyksi, sillä kaudella 2020-21 TPS oli NLA:n häntäpäätä. Tälle kaudelle joukkueen materiaali ja laatu parani, ja se on ollut suorastaan ylivoimainen. Joukkue on voittanut kaikki 15 peliään näytöstyyliin. Naisten turnauksen ennakkosuosikki on Thorengruppen, jota edustavat myös suomalaiset maajoukkuetähdet. Suomeen on tullut historian saatossa vain kaksi naisten Champions Cupin tai edeltäjäturnauksen voittoa. Erä voitti 1999 ja Classic 00-04, joten aikaa suomalaismestaruudesta on ehtinyt kulua kiitettävästi.

Viikon kysymyksessä ei kysytä erikseen Classicin tai TPS:n menestyksestä, vaan tuleeko Suomeen tänä vuonna Champions Cupin mestaruutta? Eli voittaako Classic tai TPS (tai molemmat) maailman parhaan seurajoukkueen tittelin?

Äänestykseen voit osallistua foorumilla linkin takaa.

Viikon kysymys: Voittaako jompi kumpi suomalaisjoukkue Champions Cupin?

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen