Viikon top 5

Viikon top 5: Kiinnostavimmat pelaajat naisten Champions Cupissa

22.12.
2022
Viikon top 5

Noora Vuorela joutunee liigan arkea kovemman paikan eteen Champions Cupissa. Kuva: Anssi Koskinen

Viikon top 5 listaa 7.-8.1. 2023 Lempäälän Ideaparkissa pelattavan Champions Cupin viisi kiinnostavinta naispelaajaa.

Mielenkiintoisena yksityiskohtan todettakoon että sekä Suomen sarjakärki TPS että Ruotsin kärki Thorengruppen ovat voittaneet kaikki 15 peliään alkukaudesta. TPS:n maaliero on 143-39 ja Thorengruppenin 142-41, joten meno on ollut melko ylivoimaista.

5. Paulina Hudakova, FBC Ostrava
Vuonna 1998 syntynyt Hudakova on Slovakian lahja maailman salibandykartalle. Taitava hyökkääjä on kannatellut maataan MM-kisoissa jo vuodesta 2015 lähtien ja MM-kisoissa hän on iskenyt jo 70 tehopistettä 28 otteluun. Turnauksen haastajiin kuuluvassa Ostravan joukkueessa Hudakova kuuluu avainpelaajiin. Suomalaisittain kiinnostusta lisää, että Ostrava kohtaa TPS:n välierissä lauantaina.

4. Emelie Wibron, Team Thorengruppen
Maailman parhaanakin pidetty Wibron on 30-vuotiaana jo erittäin kokenut huippupelaaja. Tämän hetken vireestä kertoo se, että johtaa Ruotsin liigan pistepörssiä peräti 13 pisteen erolla Oona Kauppiin ja 15 otteluun on syntynyt jo 52 pistettä. Kovan luokan ratkaisupelaaja, joka on vahvimmillaan ylimmällä kolmanneksella. Ratkaisi viime vuonna maailmanmestaruuden Ruotsille.

3. Noora Vuorela, TPS
Vuorela oli keväällä täysin ylivoimainen yksilö naisten F-liigassa. Vaikka TPS-pelaajat onnistuivat tehojen valossa erinomaisesti, oli Vuorelan panos yksilönä kaikkein vahvin mestaruuden saavuttamiseksi. Tälläkin kaudella sarjakärjen veskarilla on tarttunut pallo yli 80% varmuudella. Keväällä varmuus oli vieläkin korkeammalla tasolla, ja jos TPS etenee finaaliin niin vastaavanlaisia suorituksia tarvitaan turkulaisten näkökulmasta.

2. Oona Kauppi, Team Thorengruppen
Kaupin kaksosista vahvempaa kautta pisteiden valossa pelaa tällä hetkellä Oona. Veera Kauppi tosin kärsii loukkaantumisesta. 15 peliin tehot 24+15 on kovaa valuuttaa. Kauppi on vahva eritoten maalintekijänä, mutta mainettaan parempi monipuolisena osaajana. Thorengruppen on ollut viime vuodet maailman paras seurajoukkue ja suomalaislaituri on kuulunut koko ajan sen avainpelaajiin. Nyt Kauppi pääsee näyttämään suomalaisyleisön eteen.

1. Milla Nordlund, TPS
Suomen liigan viime kausien paras kenttäpelaaja on vielä vailla kansainvälistä läpimurtoa, sillä esiintymiset maajoukkueessakin ovat olleet vähissä. Lempäälässä on sauma näyttää. Nordlund johtaa F-liigan pistepörssiä ylivoimaisesti 17 pisteen erolla. Ennakkoon voisi pitää oletuksena, että Suomen ja Ruotsin liigoja täysin selkeällä erolla johtavat Thorengruppen ja TPS kohtaavat finaalissa, ja siinä sekä maalien tekoon että tarjoiluun erikoistunut Nordlund pääsisi näyttämään parastaan.

Artikkeli on tuotettu Champions Cupiin liittyvässä kaupallisessa yhteistyössä Salibandyliiton kanssa.

Champions Cup on koko perheen tapahtumapäivä, tarjoaa tekemistä kaiken ikäisille – lue lisää

Champions Cupin liput myy Tiketti.fi

Tarjolla on sekä päivä- että turnauslippuja kahdessa hintaluokassa (A-katsomo ja B-katsomo) sekä koko päivän VIP-lippuja. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Lapselle tulee kuitenkin lunastaa maksuton lippu Tiketin sivulta.

Saatavilla on myös Tapas-ravintolan pöytiä ja aitioita, joissa voit nauttia tarjoilusta ja otteluista koko päivän ajan. Tiedustelut tickets@salibandy.fi.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen