Classic-valmentaja Kivilehto: ”Tosi hyvä suoritus siihen nähden” – Falunin kapteeni lähetti terveiset F-liigan johdolle

Champions Cupin finaali oli tiukkaa puolustustaistelua. Keskellä Falunin kapteeni Emil Johansson. Kuva: Anssi Koskinen

Falunin kapteeni Emil Johansson (keskellä) kertoi, mistä joukkue ammensi lisämotivaatiota suomalaisten kaatamiseen. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Champions Cupin finaali sunnuntai-iltana Lempäälässä päättyi Classicin niukkaan 1-2-tappioon IBF Falunille. Classicin päävalmentaja Juha Kivilehto halusi nähdä tuloksen taakse.

– Kahden hienon joukkueen hieno taistelu. Molemmilla oli paikkoja tehdä enemmän maaleja. Kaveri oli tänään maalin verran parempi. Kaikki kunnia heille siitä, Kivilehto summasi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Kuinka paljon tappio harmittaa?

– Todella paljon. Tämä oli meille iso tavoite, Kivilehto sanoi, mutta jatkoi perään:

– Pitää olla ylpeä siitä, miten joukkue vastasi huutoon siihen nähden, kuinka ollaan alkukaudesta suoritettu. Jos pelataan tällä lailla kuin nyt (Champions Cupin) finaalissa, niin kyllä me olemme kovia tänäkin vuonna.

Ruotsin mestari IBF Falunin laittaminen todella tiukoille oli debytanttipäävalmentajalle hyvä merkki, vaikka Classicin peli on edelleen vaiheessa ja joukkue on kärsinyt poissaoloista. Champions Cupista kaukalosta puuttuivat muiden muassa Nico Salo ja Otto Kilpi.

Kivilehdon mukaan terveystilanne on menossa parempaan suuntaan, mutta sairastupa ei ole vielä tyhjenemässä.

– Taas raavittiin kaverit peleille kasaan. Katsotaan, tuleeko sieltä jollekin huilia sitten näiden jälkeen. Aika näyttää.

Mitä Champions Cup antoi F-liigakevättä ajatellen?

– En sano, että tämä oli maksimi, mutta tosi hyvä suoritus siihen nähden, mistä tullaan. Kyllä meillä vielä reservissä on. Kun saadaan jossain vaiheessa iskettyä vähän viisikoita kasaan ja harjoiteltua, niin pelikin tulee sitä myötä paranemaan. Olen siitä ihan varma, Kivilehto sanoi.

– Kun löydetään oikea tunnetila ja oikea halu, niin kyllä me pelata osataan. Mutta on tuossa töitä vielä, jos keväällä halutaan pärjätä.

Päävalmentaja Juha Kivilehdon katse on keväässä. Kuva: Anssi Koskinen

Falun ammensi liigapomon lausunnoista

Seurahistoriansa viidennen Champions Cupin voittaneen Falunin kapteeni Emil Johansson kertoi ennen turnausta Expressen-lehdelle, että joukkue ammentaa F-liigan toimitusjohtajan Kimmo Nurmisen lausunnosta, jossa väitettiin Suomen sarjan olevan maailman paras.

– Se antoi meille lisämotivaatiota turnaukseen. Halusimme näyttää olevamme parempi joukkue, Johansson kertoi.

Nurminen oli Bläk Boksissa pelin jälkeen palkitsemassa Johanssonia valinnasta turnauksen tähdistökentälliseen. Millaiset terveiset ruotsalainen haluaa lähettää liigapomolle?

– Olemme pelanneet Classicia vastaan Champions Cupissa kolme kertaa ja voittaneet ne kaikki, joten mielestäni hänen tulisi harkita perustelujaan, Johansson hymyili kultamitali kaulassa.