FC Helsingborg on suurissa talousvaikeuksissa – pelaajilta pyydetty palkanmaksun jäädyttämistä

FC Helsingborgin tilanne vaikuttaa vaikealta. Kuva: perwiklund.se

Innebandymagazinet kertoi perjantaina, että Ruotsin salibandyn miesten Superliigassa pelaava FC Helsingborg on taloudellisissa vaikeuksissa ja ensi kauden eliittilisenssin saaminen on tällä hetkellä epävarmaa.

On ollut jo aiemmin tiedossa, että miesten liigajoukkue on talousvaikeuksissa. Seuralle on annettu takarajaksi 30.4. 2023, jolloin taloudellisen tuloksen pitää olla plussan puolella.

Helsinborgin tapauksessa on kyse noin 500 000 kruunun summasta (n. 44 000 euroa). Tilanteen vuoksi seura on pyytänyt pelaajiltaan, että se voisi jäädyttää palkanmaksun toistaiseksi saadakseen ensi kauden lisenssin.

– Vähensimme kuluja syksyllä, kun luovuimme joukkueen managerista ja siirsimme samalla ottelut areenalta urheilutalolle, jotta kulut pienenisivät. Hallitus on tehnyt vapaaehtoisesti paljon niitä töitä, joita manageri olisi tehnyt, seuran puheenjohtaja Mathias Andersson kommentoi seuran sivuilla.

Helsingborg on säästänyt myös tekemällä vierasreissuja pikkubusseilla normaalin bussin sijasta. Pidemmillä reissuilla joukkue ei ole enää lentänyt, vaan mennyt busseilla.

Andersson kertoi myöhemmin Helsingborgs Dagbladetille, että pelaajistossa seuran toive palkkojen jäädyttämisestä on otettu vastaan vaihtelevasti, mikä on hänen mukaansa ymmärrettävää. Helsingborgilla on ollut aiemminkin talousvaikeuksia, mutta se on saanut liigalisenssin. Jutussa nykyisiä taloudellisia vaikeuksia selitetään erityisesti koronapandemialla, jäsenkadolla ja yleisökadolla.

FC Helsingborg on pelannut hyvän alkukauden ja on viidentenä Ruotsin liigassa. Seura on suomalaisille hyvinkin tuttu, sillä sitä ovat edustaneet ainakin Juha Kivilehto, Santtu Manner, Jani Kukkola, Jukka Kinnunen, Mika Moilanen, Asser Jääskeläinen, Jami Manninen, Nico Salo ja Mika Kohonen. Tällä hetkellä seurassa ei pelaa suomalaisia.