Ulkomaat

Joukkue juuttui liigajumboksi – suomalaisvalmentajalta loppuivat työt Sveitsissä

14.01.
2023
Ulkomaat

Iivo Pantzar antoi ohjeita Kooveelle fläppitaulun kanssa keväällä 2019. Taustalla valmentajaveli Ilja Pantzar. Arkistokuva: Esa Takalo

Sveitsin miesten liigassa pelaavan Chur Unihockeyn ja suomalaisen päävalmentajan Iivo Pantzarin tiet eroavat.

Seuran Instagram-päivityksen mukaan Pantzar eroaa tehtävästä itse puituaan seurajohdon kanssa tilannetta. Chur Unihockey on Sveitsin liigassa viimeisenä eli 12:ntena saavutettuaan (perjantain 13.1. tilanne) 16 ottelussa 10 sarjapistettä. Matkaa toiseksi viimeisenä majailevaan UHC Usteriin on kaksi pistettä.

Pantzar aloitti rupeaman Churin päävalmentajana kaudella 2019-20, ja on valmentanut Churissa myös sitä aiemmin. Suomessa hän on tullut tutuksi valmennustehtävistä eritoten Kooveen organisaatiossa.

Pantzarin paikan päävalmentaja ottaa toistaiseksi seuran urheilujohtaja Sascha Eichelberger. Tomáš Sladký ja Dominik Keller jatkavat apuvalmentajina. Hyvien, vakiintuneiden tapojen mukaisesti Churin johto kiitti Pantzaria seuran eteen tehdystä työstä ja toivotti onnea jatkoon.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Chur Unihockey (@churunihockey) jakama julkaisu

– Kun asiat ei mene tarpeeksi hyvin, niin päävalmentaja kantaa siitä joukkueurheilussa vastuun, Pantzar kommentoi itse Twitterissä.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola