Kelpaako piste: Data-analytiikkaa, sikailua ja herrasmiespelaamista

Data-analytiikka on tämän viikon Kelpaako piste-jakson aiheena. Kuva: Juhani Järvenpää

Data-analytiikka on tämän viikon Kelpaako piste-jakson aiheena. Kuva: Juhani Järvenpää

Divaria käsittelevän Kelpaako piste -podcastin 11 jakso käsittelee eritoten maaliodottamia ja salibandyn data-analytiikkaa.

Vuoden ensimmäisessä jaksossa sukelletaan Divari-kauteen tilastojen kautta, kun perataan joukkueiden, pelaajien ja veskareiden xG-lukemia (expected goals). xG:stä tarkemmin kertomassa on Floorball Scannerin perustaja ja entinen liigamaalivahti Mikko Alanko. Tämän lisäksi perataan otteluita sekä listataan Divarin herrasmiehet.

Kelpaako piste? -podcast on yleisön pyynnöstä alkunsa saanut, Suomen toiseksi korkeinta sarjatasoa Divaria käsittelevä podcast. Vakiojäseninä toimii kolme Divarin pelaajaa, kukin eri joukkueista: Severi Hopsu SC Hawksista, Atte Silvennoinen Kirkkonummi Rangersista sekä Niklas Niemi M-Teamista yhdessä vaihtuvien vieraiden kanssa.

Jakson tuotannosta on vastannut kolmikko itse. Löydät jakson myös Spotifysta ja Itunesista.