Laadukas trilleri päättyi Falunin juhliin – Classic onnistui maalinteossa vain kerran

Falun on jälleen Champions Cupin mestari. Kuva: Iines Koskinen

Classic ja Falun mittelivät sunnuntaina miesten Champions Cupin finaalissa Lempäälän Bläk Boksissa. Ruotsalaisjoukkue Falun voitti turnauksen vieden tiukan finaalin nimiinsä lukemin 2-1.

Ensimmäinen erä oli tarkkaa ja laadukasta pelaamista. Falun iski ainoan maalin, kun Victor Wettergren maalasi ajassa 15.30 Linus Holmgrenin syötöstä. Maali oli seurausta hyvästä prässipelistä. Classic loi muutamia laatupaikkoja, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Toinen erä sisälsi lisää laatupeliä. Classicille sattui nukahdus omassa päässä avausminuuteilla ja Emil Ruud käytti sen hyväkseen maalin muodossa. Classic loi erän mittaan paikkoja, mutta kavennus syntyi vasta ajassa 38.32, kun tamperelaisjoukkue sahasi Falunin puolustuksen syötöillä ja Ville Lastikka upotti pallon sisään.

Toisessa erässä Classic oli pallollisesti parempi. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin tarkkaan ja maalivahdit hoitivat lestinsä hyvin.

Kolmas erä jatkui erittäin tasaisena ja peli oli hyvin tarkkaa. Classic haki tasoitusta läpi erän, mutta Falun kesti loppuun asti voittaen pelin luvuin 2-1. Ottelu oli niin tasainen, että kummankaan ei voinut sanoa olleen selkeästi parempi.

Falunin voiton takeena oli maalivahti Johan Rehnin erinomainen esitys. Maalipaikkojen perusteella Classicilla oli voiton avaimet käsissään, vaikka myös Lassi Toriseva torjui hyvin. Alpo Laitila ei saanut pelissä pisteitä, mutta nuorukaisen esitys oli vahva.