Luukkoselle potkut Oilersista – ”Olemme pelillisesti jäljessä tavoitteistamme ja odotuksistamme”

Heikki Luukkosen pitkä Oilers-pesti päättyi ennen aikojaan. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Heikki Luukkosen pitkä Oilers-pesti päättyi ennen aikojaan. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers tiedotti keskiviikkona, että se on antanut potkut päävalmentaja Heikki Luukkoselle.

Tämänkin kauden valmentajistoon kuulunut Aleksi Lammi ottaa päävalmentajavastuun loppukauden ajaksi. Muu valmennustiimi pysyy ennallaan.

– Heikki Luukkonen on tehnyt seuran ja joukkueen eteen todella hienoa ja pitkäjänteistä työtä yli viiden kauden ajan. Tämän kauden osalta joukkueen tavoitteet olivat, ja ovat edelleen korkeimmalla mahdollisella tasolla, eli Suomen mestaruudessa. Syyskauden ja alkuvuoden peliesityksiä arvioidessa on nähtävissä, että olemme pelillisesti jäljessä tavoitteistamme ja odotuksistamme.

– Tässä kohtaa seurajohto koki, että joukkue tarvitsee isomman herätyksen, jotta kurssi kääntyy ja tavoitteissa pysytään. Kausi on ollut rikkonainen monin osin ja emme ole pystyneet suorittamaan parhaalla mahdollisella tasolla toistaiseksi. Uskomme kuitenkin, että valmennusjohto ja pelaajat ovat pyrkineet antamaan kaikkensa joukkueelle. Iso kiitos Heikille hienosta työstä, jota hän on jaksanut tehdä pelaajien kehittymisen ja joukkueen eteen, Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja selvensi.

Luukkosen pesti olisi päättynyt joka tapauksessa kauden jälkeen ja Lammi olisi ottanut vetovastuun kaudella 2023-24.

– Henkilökohtaisesti tämä on tietysti pettymys, mutta tämä on tulosurheilua. Tavoitteet ovat korkeimmat mahdolliset, ja seurajohdolla on rajalliset työkalut käytössä vaikuttaa joukkueen suoriutumiseen tässä vaiheessa kautta. Meidän kaikkien yhteinen unelmamme on, että Oilers nostaa keväällä kannua ja juhlii mestaruutta. Toivottavasti tämä ratkaisu auttaa joukkuetta matkalla tavoitteeseensa, Luukkonen sanoi seuran tiedotteessa.

Oilers on F-liigassa kuudentena. Se viime kaudella SM-pronssilla ja kausi 2020-21 päättyi finaalitappioon Classicia vastaan.

Pääkallo kertoo asiasta lisää myöhemmin.