Liigat

Myöhäisillan trilleri päättyi SB-Pron juhliin – Tuokkola iski jatkoajan voittomaalin ajassa 64.15

20.01.
2023
Liigat

Milla Jaatinen oli cupin välierän paras pelaaja. Kuva: Esa Takalo

SB-Pro ja EräViikingit mittasivat toisiaan perjantai-iltana naisten Suomen Cupin välierissä. SB-Pro eteni finaaliin kaatamalla ErVin jatkoajalla maalein 3-2.

Kumpikaan joukkue ei ole juhlinut liigassa maalien valossa ja avauserässä ei nähty ensimmäistäkään osumaa. EräViikingit hallitsi pelin rytmiä pallon kanssa, mutta hyviä maalipaikkoja oli varsin vähän. Helsinkiläiset olivat kuitenkin kuskin paikalla ekan kaksikymppisen ajan.

Toisessa erässä alkoi tapahtua myös maalien valossa. Ajassa 24.14 vasta kauden toista peliään pelannut Jaana Lirkki haastoi hyvin ErVi-puolustajan ja laukoi tarkalla vedolla SB-Pron johtoon. Pari minuuttia myöhemmin EräViikingit kuittasi. Elisa Vilhunen sai syötön keskustaan ja iski tasoitusmaalin, joka oli samalla puolustajan kauden avausmaali.

Tasatilanne säilyi vain kahdeksan sekuntia, sillä ajassa 26.54 tarkka syöttö löysi Aada Isometsän takatolpalta ja hyökkääjä viimeisteli SB-Pron 2-1-johtomaalin. EräViikingeillä oli tasoitussaumansa vielä erän loppua kohden, mutta Milla Jaatinen torjui hyvin ja Pro pääsi maalin johtoasemassa erätauolle.

ErVin SB-Prota parempi pallollinen peli jatkui kolmannessa erässä. Tasoitusosuma syntyi ylivoimalla, kun Manta Likki survoi pallon verkkoon maalin edustalta lähivaparin jälkeen ajassa 48.13. ErVi loi enemmän paikkoja myös loppua kohden, mutta lisämaaleja ei nähty helsinkiläisten myllyn tai Pron vaarallisten vastaiskujen myötä. Täten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla pelattiin kaikkiaan 4.15, kunnes SB-Pron Aino Tuokkola pääsi maalipaikkaan ja laukoi joukkueensa Cupin finaaliin. ErVi oli ottelussa pitkälti niskan päällä, mutta se ei onnistunut ohittamaan ottelun hahmona torjunutta Jaatista riittävän monta kertaa. Jaatinen koppasi kaikkiaan 22 torjuntaa.

SB-Pro kohtaa finaalissa TPS:n lauantaina klo 18.45 alkavassa ottelussa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen