Liigat

Nokian KrP:n kotihallin omistaja vangittiin leipomonsa vuoksi – ei vaikuta liigajoukkueen toimintaan

24.01.
2023
Liigat

Raholan liikuntakeskuksen taustayritys on ollut konkurssiuhan alla. Kuva: Esa Takalo

Yle uutisoi vangitun leipomoyrittäjän yhteydestä Raholan liikuntakeskukseen, jossa F-liigajoukkue Nokian KrP pelaa kotiottelunsa.

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi yrittäjän viime viikon lopulla epäiltynä törkeästä terveyden vaarantamisesta ja törkeästä petoksesta. Poliisin mukaan tapauksessa on yhteensä neljä epäiltyä. Ylen mukaan Keuruulla toimiva Amissa oy:n leipomo jatkoi esimerkiksi lihapiirakoiden ja lörtsyjen valmistamista siitä huolimatta, että sillä ei ollut hyväksyttyä rakennuslupaa ja elintarvikevalvonta oli kieltänyt siltä leipomotuotteiden valmistuksen ja myynnin elintarvikehuoneistosta.

Yle kertoo, että sama yrittäjä omistaa myös Suomen urheiluhallit Oy:n, joka vastaa Tampereella sijaitsevan Raholan liikuntakeskuksen toiminnasta. Nokian KrP:n F-liigajoukkue harjoittelee ja pelaa kotiottelunsa Raholassa.

Tehtäköön selväksi, että hallissa vuokralaisena oleva Nokian KrP ei luonnollisesti liity yrittäjän toimintaan millään lailla. Pääkallo otti uutisen tiimoilta yhteyttä Nokian KrP:n puheenjohtajaan Marko Salmelaan.

Vaikuttaako tilanne mitenkään akuutisti KrP:n toimintaan Raholan liikuntakeskuksessa?

– Käsittääkseni ei ole mitään vaikutusta. Kaksi täysin eri yritystä, Salmela viestitti.

Marraskuussa kerrottiin Raholan liikuntakeskuksen olevan konkurssiuhan alla verovelkojen vuoksi, mutta Ylen uutisen mukaan konkurssihakemukset on ainakin tällä erää vedetty pois käräjäoikeudesta.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola