O2-Jyväskylä pitää kiinni nuorukaisistaan – myös kuukauden pelaaja sorvasi jatkon

Urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkisella on syytä hymyyn. Nuoret lupaukset jatkavat O2-Jyväskylässä. Kuva: Esa Jokinen

Urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkisella on syytä hymyyn. Nuoret lupaukset jatkavat O2-Jyväskylässä. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Divarin O2-Jyväskylä kiinnitti joukkueensa neljä nuorukaista jatkosopimuksilla.

O2 kertoo verkkosivuillaan, että  Arttu Saikkonen, Marius Niemelä, Matias Knuuti ja Aatu Knuuti jatkavat ”Amppareissa” ainakin kaksi seuraavaa kautta. Saikkonen on 18-vuotias, Niemelä 16, Matias Knuuti 18 ja Aatu Knuuti 15 vuotta.

Aatu Knuuti valittiin juuri Divarissa joulukuun pelaajaksi.

– Isona tavoitteena olisi pelata jossain liigajengissä melko isossakin roolissa ja tietysti myös nuorempana U17- ja U19-maajoukkueisiin pääseminen on ihan hyvä tavoite, Aatu Knuuti kommentoi O2:n verkkosivuilla.

Seuran urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkinen kuvaili seuran uutisessa jatkosopimuksen tehneitä nuorukaisia:

– Arttu on joukkueen tehopakkaus, jolta eivät energiat lopu kesken. Laittaa aina kaiken peliin, mikä takaa varmat ja tasaiset kehitysaskeleet. Marius liikkuu laaja-alaisesti kentällä ja on näin isossa roolissa viisikon hyökkäys- ja puolustuspelissä. Kunhan fyysiset ominaisuudet yhä kehittyvät, Mariuksella on mahdollisuus olla tulevaisuudessa entistäkin dynaamisempi hyökkääjä.

– Matias luo tahtia joukkueen tuottavimmassa viisikossa puolustajan paikalta. Kehitysaskelten myötä Matiaksella on mahdollisuus olla jatkossa entistäkin suurempi uhka myös hyökkäyssuuntaan. Aatu on hämmästyttänyt taidoillaan ja kypsyydellään vuosi vuoden perään. Taisteleminen 15-vuotiaana pistepörssin kärkipaikoista on poikkeuksellinen suoritus. Aatun monipuolinen taitavuus pallon kanssa hakee vertaistaan ja tekee Aatusta erittäin vaikean puolustettavan.