Pelin edetessä parantanut TPS Suomen Cupin finaaliin – Rantanen laukoi hattutempun

Milla Nordlund oli hyvässä tarjoiluvireessä cupin välieräpelissä. Kuva: Esa Takalo

Classic ja TPS kohtasivat perjantaina naisten Suomen Cupin välierissä Hämeenlinnassa. TPS eteni lauantaiseen Suomen Cupin finaaliin voittamalla pelin maalein 5-1.

Classic aloitti pelin vahvasti ja oli pelillisesti parempi avauserässä. Yksi maalikin nähtiin, kun Alisa Pöllänen sai pallon keskustaan hyökkäsalueella ajassa 8.55 ja laukoi tarkasti alakulmaan.

Toisen erän alku enteili erän tapahtumia hyvinkin tarkasti. TPS:n ykkönen pelasi hyvän hyökkäyksen ja Laura Rantanen pääsi puttaamaan pallon tyhjään maaliin takatolpalta Milla Nordlundin loistosyötöstä. TPS myllytti erän edetessä yhä vahvemmin ja Classic oli pahastikin köysissä loppua kohden.

Classic-maalivahti Juulia Kataja piti kuitenkin hyvillä otteillaan pelin tilanteessa 1-1 erän loppuun asti. Siinä missä TPS myllytti yhä pidempiä hyökkäyksiä, oli Classicin hyökkäyspeli pitkälti vastaiskujen varassa.

TPS aloitti vahvasti kolmannenkin erän. Emilia Pietilä pelasi komeasti keskustaan Seraina Fitzille, joka laukoi tarkasti turkulaisten 2-1-johtomaalin. TPS:n ykkösviisikon vahvat esitykset jatkoivat, kun Nordlund prässäsi pallon Classic-puolustukselta ja pelasi Laura Rantasen toistamiseen maalintekoon ajassa 45.24.

Peli oli hyvin TPS:n näpeissä ja Classicin suurempi kirivaihde jäi uupumaan. Laura Rantanen sai hatullisen täyteen tasan neljä minuuttia ennen loppua. Tällä kertaa syötön tarjosi maalivahti Noora Vuorela loistokkaalla avaussyötöllä. Classic otti vielä melko myöhään tilanne huomioiden maalivahdin pois, ja Sofia Leino naulasi turkulaisten viidennen maalin tyhjiin.

Viimeisillä sekunneilla Classic hölmöili vielä laittaen kentälle liikaa pelaajia. TPS sai rankkarin, mutta Kataja torjui yrityksen. TPS oli ottelun edetessä koko ajan parempi ja vei voiton ansaitusti pudottaen Classicin kyydistä paremmalla pallollisella pelillä.

TPS pelaa lauantaina cupin finaalissa klo 18.45. Vastustaja on joko SB-Pro tai EräViikingit. Toinen välierä pelataan perjantaina klo 21.00.