Selostajalta lipsahti V-sana F-liigan ottelussa – ”Pelin tiimellyksessä tunne vie”

Happeen pelien selostaja Axel Asplund eläytyy tunteella. Kuva: Esa Jokinen

Happeen pelien selostaja Axel Asplund eläytyy tunteella. Kuva: Esa Jokinen

Sunnuntaisen Happee-Oilers-ottelun selostuksesta nousi jälkikäteen esiin yksi sana. Kysyimme selostaja Axel Asplundilta, kuinkas nyt näin kävi.

Twitterissä nousi maanantaina esille klippi, joka oli napattu Jyväskylän Happeen ja Esport Oilersin välisen miesten F-liigan ottelun jatkoajalta. Siinä selostaja Asplundilta pääsee suusta v-alkuinen sana, kun Oilers hyökkää kolmella pelaajalla yhtä vastaan.

Ottelun varsinaisen peliajan loppu oli poikkeuksellinen, sillä Oilers nousi kolmen maalin takaa tasoihin viimeisen reilun kolmen minuutin aikana. Kaksi viimeistä osumaa syntyivät varsinaisen peliajan viimeisen kymmenen sekunnin aikana.

Oilersin ylivoimahyökkäyksestä jatkoajalla ei syntynyt maalia, vaan ottelu ratkesi vasta rangaistuslaukauskilpailussa Happeen eduksi.

Asplund naurahtaa puhelimessa, että tilanteesta on tullut jonkin verran palautetta. Koko asia nousi hänellekin esiin kuitenkin vasta twiitin myötä.

– Siinä tilanteessa minä en tajunnut sanoneeni tuollaista, eikä sitä huomannut kommentaattorina ollut Petri Manninenkaan. Koko tilanne meni meiltä ohi ja ymmärsin vasta twiitin nähtyäni, mitä tuli sanottua, Asplund kertoo.

– Tarkoitus ei ollut missään nimessä käyttää tuollaista sanaa, mutta pelin tiimellyksessä tunne vie.

Asplund selostaa Jyväskylästä kaikki Happeen F-liigan ja Happee Steamersin Divarin ottelut, jotka seura tuottaa itse Ruutuun ja SalibandyTV:hen.

Hänen suorituksensa nousi sosiaalisessa mediassa keskusteluun jo aiemmin tällä kaudella, joulukuun alussa pelatun Happee-SPV-ottelun yhteydessä.

– Minusta selostuksissa pitää olla tunnetta mukana, ja kun tämä on seuran tuottama lähetys, tapahtumia katsotaan kotijoukkueen näkökulmasta. Minulla on niin kuuluva ääni jo muutenkin, että kun tunne lähtee vielä viemään, se kuulostaa juuri tuollaiselta, Asplund kertoo.

– Olen katsonut paljon urheilua, eikä selostus voi olla liian monotonista, muuten sen ääreen nukahtaa, Asplund sanoo.

Edellä mainitun Happee-SPV-ottelun lopussa Asplundin äänestä kuuli jo, että alla on vain reilua tuntia aiemmin päättynyt Divarin ottelu, jonka hän myös selosti. Kahden pelin urakka samalle päivälle on kova.

Asplund kertoo saaneensa palautetta ja  huomioineensa sitä jonkin verran, mutta aikoo pitää tyylinsä jatkossakin.

– Tämä on sellaista nuorallatanssia. Joskus tunne lähtee viemään, mutta se kuuluu tähän hommaan.