Siepin ei tarvinnut pitää palopuhetta cupin finaalin erätauolla: ”Kaveri vetää 30 kertaa isommalla budjetilla niin kyllähän se näkyy”

Joni-Arttu Sieppi tuuletti vielä cupin välierissä. Finaalissa OLS ei saanut kuparista rikki. Kuva: Juha Hautakangas

Joni-Arttu Sieppi tuuletti vielä cupin välierissä. Finaalissa OLS ei saanut kuparista rikki. Kuva: Juha Hautakangas

OLS lähti sunnuntaina tavoittelemaan seurahistoriansa ensimmäistä salibandyn Suomen Cupin voittoa Hämeenlinnan finaaliin. Voitto jäi unelmaksi, sillä rutinoitunut Classic pieksi oululaiset lukemin 9-0.

Tulos ja äskeinen johdanto kertoo vain osatotuuden. Vaikka peli oli 5-0 kahden erän jälkeen niin OLS roikkui mukana varsin hyvin noin muuten. Maalinteko tökki.

– En osaa tarkalleen sanoa mitä tilastot näyttää, mutta mun mielestä kaksi ekaa erää maalipaikat oli varmaan aika tasan. Kyllä mekin mestoille päästiin, mutta me ei vain viimeistelty. Meillä oli neljä ylivoimaa, eikä ainuttakaan maalia. Kyllä se siinä mielessä siihen kaatui.

– Pelisuunnitelmassa onnistuttiin, mutta ei se hirveästi lämmitä kun on tuollaiset lukemat taululla. Ei nuo kuitenkaan ihan kaikkea tästä pelistä nuo lukemat kerro, pettynyt OLS-konkari Joni-Arttu Sieppi harmitteli pelin jälkeen.

Classic on hallinnut vuosia F-liigaa ja on ihan eri kaliiberin joukkue materiaaliltaan kuin liigassa sijalla 9 oleva OLS. Tamperelaisjoukkue vilisee maajoukkuemiehiä ja budjetti on sarjan suurin.

– Varmasti eroa oli pelaajien laadussa ja viimeistelyn laadussa. Kaveri vetää 30 kertaa isommalla budjetilla tuota hommaa, niin kyllähän se tietenkin näkyy. Ei siinä sen kummempaa.

– Ei mitään heiltä pois. Erittäin hyvä joukkue ja ei tässä jäänyt kahta sanaa kumpi oli parempi.

OLS hoiti lauantaisen välierän Divarin M-Teamia vastaan kompastellen. Peli oli tasan kahden erän jälkeen, mutta kolmanteen erään kentälle tuli erilainen OLS. Teemu Harle sanoi pelin jälkeen haastattelussa, että Sieppi oli pitänyt joukkueellen palopuheen toisella erätauolla. Sieppi itse teki tehot 1+2 kolmoserään ja OLS pääsi finaaliin loppuluvuin 7-4.

Tarvittiinko palopuhetta finaalissa?

– Ei tarvinnut tänään. Erätauoilla puhuttiin vain siitä, että jatketaan samalla tavalla ja omalla jutulla, mitä on sovittu ja luotetaan siihen. Ei me mun mielestä mitään ihan hirveän huonoa peliä pelattu, että se vain jäi kiinni siitä viimeistelystä.

Mitä muuten sanoit välieräpelin tauolla?

– En mä muista. Olin niin tunnekuohuissa. Todella hermostunut olin.

– Halusin voittaa ja toivottavasti se meni joukkueelle hyvin perille, että ne jotakin siitä imaisi. Kyllähän me ihan hyvin siihen kolmanteen erään tultiinkin.

Sieppi sanoi lauantaina Ylen haastattelussa, että pelaa todennäköisesti uransa viimeistä kautta. Hän vahvisti tiedon myös Pääkallolle.

– Joo kyllä se näin on. Nyt olen vähän niin kuin ekstrakaudella tässä jo. Sähly on kivaa ja en mä sen takia lopeta, että eikö tää hauskaa olis ja en tykkäisi tehdä tätä, mutta muut asiat vaikuttaa niin paljon tähän asiaan. Ei ihan ammattilaisia olla niin työasiat ja perheasiat vaikuttaa, Sieppi avasi tilannettaan.