Syyskauden heikko Classic oli tiessään Champions Cupin välierissä: ”Lukemat ehkä inasen valehtelee”

Alpo Laitila oli vaikea pideltävä uransa ensimmäisessä Champions Cupin pelissä. Kuva: Anssi Koskinen

Alpo Laitila oli vaikea pideltävä uransa ensimmäisessä Champions Cupin pelissä. Kuva: Anssi Koskinen

Tampereen Classic tykitteli vastustajansa GC Zurichin nurin lukemin 8-3 miesten Champions Cupin välierissä lauantaina.

Suomen mestari löi luun kurkkuun vastustajalle jo avauserässä lukemin 6-1, eikä sittemmin päästänyt sveitsiläisiä järin lähelle voittoa.

Ensimmäistä kertaa kentälle Champions Cupissa päässyt väkkärämäinen Alpo Laitila vastasi ottelun avausmaalista, ja syötti toisen.

– Mun mielestä oli meiltä hyvä peli ja se oli hallussa. Tokassa erässä kun kaveri lähti nostamaan prässiä, niin se aiheutti ehkä vähän ongelmia, mutta siitäkin selvittiin hyvin. Omissa helisi kolme kertaa ja se on mun mielestä ihan ok tän tasoisessa pelissä, nuorukainen linjasi pelin jälkeen.

Lukemat 8-3 voivat valehdella suuntaan tai toiseen näkökulmasta riippuen. Sveitsiläisjoukkue oli kuitenkin sen verran jäljessä ottelun alussa, että Classic pystyi pelaamaan aika löysin rantein ja säästellen ottelun loppuun. Tasoero eri maiden mestareiden välillä oli yllättävän iso.

– Lukemat ehkä inasen valehtelee, ei me ihan niin paljon parempia oltu, ja kaverikin sai monta hyvää paikkaa. Oltiin paljon tehokkaampia, mutta kuitenkin parempia kokonaisuudessaan kuin he, Laitila esitti asian eri tavoin.

Classicilla on ollut huomattavan paljon vaikeuksia F-liigassa syyskaudella. Joukkue onkin tällä hetkellä vasta neljäntenä, mikä on seitsemän viime runkosarjaa ja kuusi mestaruutta putkeen voittaneelle joukkueelle kohtuullisen heikko suoritustaso.

– Siihen nähden oli kyllä hyvä peli. Tällaiseen tärkeään peliin saatiin hyvin kasattua rivit.

Iso osa Classicin vaikeuksista on liittynyt poissaoloihin. Välierän hyvään esitykseen vaikutti varmasti sekin, että Classic sai pitkästä aikaa lähes täyden miehistön jalkeille. Vain Nico Salo ja Otto Kilpi puuttuivat. Syksyn kokoonpanohaasteet ovat tarkoittaneet sitä, että Laitila on saanut normaalia enemmän vastuuta, ja mies on omien sanojensa mukaan nauttinut vastuusta paljon.

Poissaolot ovat kuitenkin vaikuttaneet siihen, että kentälliset ovat eläneet pelistä toiseen.

– En mä tiedä onko se vaikeaa ollut. Kuitenkin tunnetaan pelaajat hyvin ja kaikki on hyviä pelaajia. Tietysti jos olis ollut ehjät kentät niin ehkä olis saatu sovittua erinäisiä juttuja enemmän.

Bläk Boksissa raikui lauantaina varsinkin Classicin penkin suunnalta, vaikka peli oli jo pitkälti ratkennut. Suurilta osin äänessä oli päävalmentaja Juha Kivilehto, jonka ohjeet kuuluivat kuulemma jopa tv-lähetykseen asti.

– Kyllä se on aika normaalia. Kuuluu vähän niin kuin meidän juttuun.

– En tiedä oliko sen verran tunnetta pelissä, että se näkyi vähän enemmän meidän vaihtopenkilläkin, Laitila kuittasi.

Classicin sunnuntainen finaalivastus sunnuntaina klo 19 on Falun. Omassa pelissä on vielä parannettavaa.

– Hyökkäyspäässä pitäisi saada pidempiä myllyjä aikaiseksi. Tänään ei niihin pystytty niin paljon, joten sitä voisi lähteä parantamaan.