Liigat

TPS sinetöi jo runkosarjan voiton – nyt jännitetään enää yhtä asiaa

30.01.
2023
Liigat

TPS on ollut lyömätön naisten F-liigassa. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten F-liigan runkosarjaa on vielä pelaamatta joukkueesta riippuen 2-4 ottelua, mutta se tiedetään jo, että TPS voittaa.

TPS varmisti runkosarjan ykkössijan sunnuntaina, kun se voitti Helsingissä EräViikingit 5-4.

Runkosarjan voitto on TPS:n seurahistorian ensimmäinen.

TPS on voittanut toistaiseksi kauden kaikki 18 otteluaan varsinaisella peliajalla. Nyt jännitetään enää sitä, selviääkö se ilman pistemenetyksiä koko 21 ottelun urakastaan. Edellisen kerran näin kävi naisten liigassa kaudella 2016-17, kun Classic voitti kaikki 22 otteluaan runkosarjassa.

Viime keväänä seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut TPS on edennyt kotimaisilla kentillä tällä kaudella voitosta voittoon, kun se vei nimiinsä myös ennen kauden alkua pelatun Super Cupin sekä nyt tammikuussa ratkaistun Suomen Cupin. Ainoa tappio tuli Champions Cupissa ruotsalaiselle Thorengruppenille.

Tällä viikolla naisten F-liiga on tauolla johtuen maajoukkueen MM-karsintaturnauksesta.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola