TPS:lla vaikea viikonloppu, Oilers nappasi kaksi voittoa Lammin johdolla – katso viikon tulokset ja koosteet

Mikko Hautaniemen viime minuutin tasoitus toi TPS:lle lopulta kaksi pistettä nollan sijaan. Kuva: Anssi Koskinen

Viikolla neljä (23.-29.1.) pelattiin salibandyn pääsarjoja laajalla rintamalla.

Miesten liigan sarjakärki TPS pelasi viikolla kaikkiaan kolme peliä. Viikonlopun ottelut eivät ottaneet sujuakseen. Lauantaina se hävisi erityisesti surkean alun siivittämänä SPV:lle. Ei auttanut, että TPS oli ottelussa kokonaisuudessaan vieraita parempi ja kiri vielä maalin päähän, sillä SPV nappasi kolme pistettä lukemin 6-5.

Yhtään helpompaa turkulaisilla ei ollut sunnuntainakaan. Se oli kärsiä viikonlopun toisen tappionsa, mutta onnistui nousemaan tasoihin puoli minuuttia ennen loppua Tepsiin palanneen Miika Sokan syötettyä Mikko Hautaniemen osuman. TPS voitti pelin rankkareilla (4-3).

Sarjakärjelle kaksi pistettä kuudesta mahdollisesta ennakkoon heikompia vastustajia vastaan on 2.33 pisteen pelikeskiarvolla liihottavalle joukkueelle kehno suoritus. Viikolla TPS kuitenkin voitti ErVin, joten se nappasi koko viikolla kaikkiaan viisi pistettä yhdeksästä. Turkulaisjoukkue jatkaa sarjakärjessä.

Viime viikolla puhutti paljon Oilersin valmentajavaihdos. Vetovastuun ottanut Aleksi Lammi antoi myrskyvaroituksen heti alkuun. Oilers nimittäin johti OLS:aa lauantaina 5-0 jo avauskympillä. Kokonaisuudessaan peli päättyi espoolaisten selkeään 10-4-voittoon.

Hyvin sujui myös sunnuntaina, jolloin Tapiolaan saapui SPV. Pallon kanssa ja pallotta aktiivinen Oilers oli pohjalaisia selkeästi parempi, ja katkaisi SPV:n seitsemän pelin voittoputken 9-3-voitolla. Lammin kausi alkoi siis kahdella vakuuttavalla voitolla ja 19-7 maalierolla. Oilers nousi sarjataulukossa SPV:n ohi viidenneksi.