Tshekkivastus laittoi tiukoille – TPS Champions Cupin finaaliin

TPS eteni finaaliin Champions Cupissa. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen mestari TPS ja Tshekin mestari FBC Ostrava kohtasivat lauantaina Champions Cupin naisten välieräpelissä Lempäälän Bläk Boksissa. TPS eteni finaaliin voittamalla pelin 4-2.

Vauhdikas ensimmänen erä ei ollut oikeastaan kummankaan joukkueen näpeissä, vaikka TPS loi enemmän maalipaikkoja. Avausmaalin naulasi hermostuneen oloinen TPS ajassa 17.20, kun Meri-Helmi Höynälä laittoi pallon verkkoon maalin edestä.

Maalin jälkeinen vaihto meni turkulaisilta täysin pieleen, sillä Pavlina Bacova tasoitti pelin vain 6 sekuntia myöhemmin huonosti pelatun aloituksen jälkeen. Avauserän jälkeen tilanne oli 1-1.

Toisessa erässä pelilline kuva ei juuri muuttunut. Nelisen minuuttia erän alusta Jenna Saaro löysi Milla Nordlundin maalilta, joka viimeisteli varmasti etukulmasta. Johto kesti muutaman minuutin, kun Linda Pudisovan kaukolaukaus luiskahti verkkoon.

Erän loppupuolella TPS tiivisti kokoonpanoaan. Ella Alanko-Salminen teki komean esityön Laura Rantaselle, joka puttasi pallon verkkoon. Täten TPS johti peliä 3-2 kolmanteen erään mentäessä.

Kolmoserässäkin avausmaalista vastasi TPS. Ina Leminen iski maalin Noora Rantasen esityöstä, kun peliä oli pelattu 43.14.TPS yritti hallita pelin rytmiä sen jälkeen, mutta Ostrava pelasi hyvin ja sai tukun vaarallisia vastaiskuja, joista ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

Lopussa Ostrava myllytti vielä ilman maalivahtia, mutta sen maalinteko oli heikkoa ja Noora Vuorela oli hyvä maalillaan. Tasoitukseen astikin tshekeillä oli erittäin hyvät saumat.

TPS kohtaa sunnuntaina finaalissa ruotsalaisen Thorengruppenin klo 16.