Liigat

Viihdyttävä trilleri päättyi Classicin voittoon – viimeisen kympin salamamaalit ratkaisivat

21.01.
2023
Liigat

Classic eteni Suomen Cupin finaaliin. Kuva: Esa Takalo

Classic ja Nokian KrP kohtasivat lauantaina miesten Suomen Cupin välieräpelissä Hämeenlinnassa. Classic voitti tiukan ottelun 7-6 ja eteni cupin finaaliin.

Avauserässä nähtiin melkoista hurlumheitä. Avausminuuteilla Classic pääsi johtoon, kun Nico Salon oiva syöttö löysi Eemelin Salinin hyvältä sektorilta. Ennen avauskympin täyttymistä KrP iski kavennuksen nopeasta vastaiskusta. Mikko Laakso syötti Joonatan Kovaselle, joka ei erehtynyt.

Erän sisään mahtui monta käännettä ja yksi niistä oli Janne Lammisen 2+2 minuutin jäähy ajassa 11.30. Näytti jo siltä, että Classic voi kestää koko neliminuuttisen ilman takaiskuja, mutta sitten Classic otti vielä hölmön kakkosen, sillä kaukalossa oli liian monta pelaajaa.

Kahden miehen ylivoimalla osui Laakso ajassa 15.10 ja 44 sekuntia myöhemmin Kovanen laittoi KrP:n 3-1-johtoon yhden miehen ylivoimalla. Tästä kului vain 32 sekuntia, kun KrP osui tasavoimilla jälleen vastaiskusta. Juuso Ahola iski Valtteri Viitakosken laukauksen paluupallon verkkoon.

Eikä siinä vielä kaikki. Classic kavensi pari minuuttia myöhemmin Salinin hyvällä kudilla ja viimeisellä minuutilla Ville Lastikka iski poikittaissyötön sisään. Tilanne oli 4-3 nokialaisille erätauolle mentäessä.

KrP käytti Classicin ykkösen ylipelaamisen kahdesti hyödyksi ja oli lopulta tehokas ylivoimalla. Classic vei 5vs5-pelin 3-2, mutta kaikkinensa peli oli tasavoimin hyvin tasaista ja maalipaikkoja ei ollut 5v5-pelissä liiaksi. Vauhtia piisasi huomattavan paljon keskivertoon liigapeliin nähden.

Toisessa erässä jatkettiin samalla tahdilla. Classic pääsi ensimmäisellä kympillä yrittämään kahdesti ylivoimalla. Jälkimmäisen se käytti hyväkseen, kun Albert Koskinen tasoitti pelin ajassa 27.44. KrP pääsi ylivoimalle ennen erän puoliväliä. Tällä kertaa Joona Rantala onnistui maalinteossa ja tilanne oli 5-4 KrP:lle ajassa 29.45.

Johto kesti kuitenkin vain noin minuutin. Classicin ykkönen pelasi hyvän hyökkäyksen syvän kautta ja Janne Lamminen tasoitti pelin. Tämän jälkeen loppueräksi peli rauhoittui selkeästi ja molemmat pyrkivät pysymään paremmin pallollisena. Lisämaaleja ei syntynyt, joten erätauolle mentiin tilanteessa 5-5.

Kolmannen erän avauskympillä KrP sai hyvin kiinni pallollisesta pelistään ja loi paikkoja sen myötä ollen jonkin verran Classicia edellä. Ottelu pysyi kuitenkin yleisilmeeltään tasaisena.

Ajassa 54.33 Classic iski johtoon pitkän hyökkäksen päätteeksi. Lastikan laserin tarkka laukaus upposi etuyläkulmaan KrP-puolustuksen estelystä huolimatta. Seuraavassa vaihdossa oli toisen huippuluokan sniperin vuoro, kun Sami Johansson naulasi yläkulmakudilla tamperelaiset 7-5-johtoon vain seitsemän sekuntia myöhemmin.

KrP otti heti maalin jälkeen maalivahdin pois. Noin kaksi minuuttia ennen loppua Nico Jonaeson maalasi pitkän juoksun päätteeksi 7-6-kavennusmaalin tarkalla alanurkkakudilla. KrP:n kannalta oli harmillista, että se oli kolmannessa erässä Classicia parempi, mutta sitä ei palkittu maalien muodossa kuin kerran.

Suomen Cupin finaali pelataan sunnuntaina klo 17. Toinen finalisti on joko OLS tai M-Team.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen