Viikon top 5: Kaikkien aikojen yleisökeskiarvot runkosarjassa

SPV on vetänyt aina hyvin katsojia Lakeuksilla. Kuva: Juhani Järvenpää

SPV on vetänyt aina hyvin katsojia Lakeuksilla. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikon top 5 listaa miesten liigan kaikkien aikojen yleisökeskiarvot. Koronapandemian vaikeimman vaiheen jälkeistä aikaa kuvaavaa on, että kärkiviisikko menisi pitkän ajan lukemillaan kaikki meneillään olevan kauden kärkiviisikkoon.

Tuloksiin lasketaan siis kaikkien pelattujen pelien keskiarvo. Listaan otettiin mukaan vain joukkueita, jotka ovat pelanneet liigassa viisi kautta tai enemmän ja mukana on vain runkosarjan yleisömäärät.

5. Happee, Jyväskylä, 452 katsojaa per ottelu
Happee on pelannut historian eniten liigaotteluita (821) kaikkiaan 32 liigakaudella. Lukemassa näkyy varmasti se, että Happeella on mennyt ajoittain hyvin ja ajoittain heikommin liigatasolla. Keski-Suomen ylpeys tunnetaan monitoimitalon Hirviteatteristaan. Monnari on kuitenkin jäämässä lähivuosina historiaan.

4. Trackers/Steelers, Hämeenlinna, 468 katsojaa per ottelu
Trackers ja sen jälkeläinen Steelers ovat pelanneet liigassa kaikkiaan 13 kautta ja 346 ottelua. Listan ainoa joukkue, jota ei ole liigatasolla tällä hetkellä. Hämeenlinnassa pelattiin pitkään ”Kauhujen talossa” Iittalassa. Nykyinen Loimua Areenakin on toisaalta jo lähes 10 vuotta vanha moderni areena.

3. TPS, Turku, 582 katsojaa per ottelu
TPS on pelannut kaikkiaan 16 kautta (409 ottelua) putkeen liigassa, eikä putoaminen ole ollut paikoin kaukana. Turkulaisten kotiareena on vaihdellut vuosien varrella, mutta nykyinen Kupittaan palloiluhalli kuu maan sisäpalloiluhallien eliittiin. Kaikkien aikojen keskiarvo on jopa 150 silmäparia per peli enemmän kuin meneillään olevan kauden katsojakeskiarvo.

2. SPV, Seinäjoki, 715 katsojaa per ottelu
Seinäjoella on pelattu liigasalibandya jo 19 kautta (503 ottelua), ja pohjalaiskatsojat ovat olleet uskollisia seuralle. Osin on kyse myös 2010-luvun menestyksestä, mutta SPV on ollut paikallisesti merkittävä myös muilla tavoin. SPV on tämän kauden katsojakeskiarvossa liigan piikkipaikalla, vaikka sarjasijoitus on viides. Lakeuksilla on ollut salibandyyn hyvät olosuhteet ja Seinäjoki-areena on palvellut hyvin liigafinaaleista lähtien.

1. Classic, Tampere, 766 katsojaa per ottelu
Classic on pelannut liigatasolla 23 kautta ja 621 ottelua ollen historian viidenneksi eniten pelejä pelannut liigaseura. Tamperelaisjoukkue on keikkunut vuosia katsojatilaston kärjessä, mutta tällä kaudella SPV on edellä ja Classicin kauden keskiarvo on kaikkien aikojen keskiarvoa jäljessä 70 katsojaa per peli. Asiaan on vaikuttanut korona ja parin vuoden yleisörajoitukset, mutta myös se, että joukkue on siirtynyt pelaamaan Lempäälän Ideaparkiin syksystä 2021 alkaen. Ennen sitä Tampere Areena palveli seuran tarpeita pitkään ja hyvin.