Maajoukkueet

157 lisenssipelaajan Belgia onnistui kerran, Suomi 17 kertaa – Veera Kauppi teki uuden maajoukkue-ennätyksen

02.02.
2023
Maajoukkueet

Suomi ryöpytti Belgiaa. Kuva: IFF

Suomen naisten salibandymaajoukkue tykitteli Belgian naisten salibandymaajoukkueen kumoon Kocenin MM-karsinnoissa maalein 17-1.

Suomi johti avauserässä jo 9-0, joten lopputulos oli lopulta melko maltillinen. Veera Kauppi teki ottelussa tehot 3+8, jonka myötä hän rikkoi yksittäisen maaottelun syöttöennätyksen (6 syöttöä). Suomelle pisteitä mättivät myös Meri-Helmi Höynälä (4+1) ja Emilia Pietilä (4+1). Maalit olivat Pietilän ensimmäisiä maajoukkueessa.

Suomen ja Belgian tasoeroa kuvannee jokseenkin se, että Belgia on maailman salibandyrankingin sijalla 31, kun Suomi on kakkosena. IFF:n salibandymaiden rankingissa on vain 40 naisten maata, ja Belgia on sen toiseksi heikoin Euroopan maa. Belgiasta löytyy tällä hetkellä 84 naispelaajaa ja 73 alle 19-vuotiasta pelaajaa. Aikuispelaajista siis noin 1/4 pelaa maajoukkueessa.

Suomi varmisti paikkansa Singaporen MM-kisoihin jo keskiviikkona. Naisten maajoukkue pelaa vielä lauantaina karsintapelin Tanskaa vastaan.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen