Divarit

Divari-joukkue menetti päävalmentajansa kesken kauden – syy on ymmärrettävä

24.02.
2023
Divarit

Jouni Juurela (fläppitaulu kädessä) ei valmenna enää O2-Jyväskylää. Vieressä apuvalmentaja Ismo Nybacka. Kuva: Esa Jokinen

Jouni Juurelan aika O2-Jyväskylän miesten Divari-joukkueen penkin takana on tullut päätökseen. Hän avasi Pääkallolle asian taustat.

Toista kauttaan O2:n päävalmentajana toimineen Juurelan viimeiseksi otteluksi jyväskyläläisten ruorissa jäi 12. helmikuuta pelattu vierasottelu Lappeenrannassa, jonka SaiPa voitti hurjan kolmannen erän ansiosta 10-4.

Viime viikonloppuna Juurela ei enää ollut mukana, kun joukkue voitti kotonaan Karhut 10-7. O2:n valmentajina ottelussa olivat Ismo Nybacka ja Tuomas Pulkkinen.

Asiaan ei kuitenkaan liity dramatiikkaa.

– Sain koulutustani vastaavia töitä kotikonnuilta Joensuusta, enkä enää asu Jyväskylässä. Täältä käsin joukkueen toimintaan osallistuminen loppukauden aikana olisi vaikeaa, Juurela kertoo Pääkallolle puhelimitse.

– Puntaroin asiaa pitkään, mutta päädyin tähän ratkaisuun, kun salibandysta ei kuitenkaan leipää saa.

Juurela on kotoisin Pohjois-Karjalan Outokummusta. Hän kertoi pikkukaupungista alkaneesta matkastaan Divarin päävalmentajaksi Pääkallon haastattelussa reilu vuosi sitten.

– Harmittaa, että projekti O2:ssa jäi kesken, mutta elämä on tällaista. Tämä työpaikka oli mahdollisuus, jota en voinut ohittaa, Juurela selvittää.

Täsmennettäköön, että Juurelan työt Pohjois-Karjalassa eivät liity salibandyyn tai ylipäätään urheiluun. Hän kertoo Pääkallolle, että O2-Jyväskylä suhtautui hänen ratkaisuunsa ymmärtäväisesti, vaikka asiat etenivätkin lopulta nopeasti.

Juurela sanoo, että O2-Jyväskylän muu valmennusryhmä jatkaa kauden loppuun asti.

O2-Jyväskylällä on jäljellä vielä kolme ottelua Divarin runkosarjassa ja asema on melko lailla vakaa: vaaraa putoamiskarsintaan joutumisesta ei käytännössä ole, ja toisaalta kuuden parhaan joukkoon eli F-liigan nousukarsintoihinkin mahdollisuudet ovat enää ohuet.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola