Huhumaa: Oilers menettämässä Kaltiaisen Sveitsiin – paikkaaja liigan eliittiä

Joonas Kaltiainen on suuntaamassa Sveitsiin. Kuva: Juhani Järvenpää

Joonas Kaltiainen on suuntaamassa Sveitsiin. Kuva: Juhani Järvenpää

Pääkallon Huhumaa-artikkelissa perataan tällä kertaa maalivahteihin liittyvää huhua, joka on noussut esiin muutamastakin lähteestä.

Viimeiset 11 kautta Esport Oilersia edustanut Joonas Kaltiainen, 30, on siirtymässä kauden jälkeen ulkomaille pelaamaan ja Sveitsi on vahvimpana huhuissa. Tarkkaa seuraa ei ole vielä tiedossa.

Kaltiainen on torjunut koko liigauransa Espoossa ja liigapelejä on kertynyt vyölle kaikkiaan 326. Kaltiainen on saavuttanut Oilersin kanssa kaksi SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin. Maajoukkuepelejä Kaltiainen on pelannut 29. Vuoden 2021 kotikisoissa hän saavutti Suomen kanssa MM-hopeaa.

Kaltiaisen paikkaaja on Pääkallon tietojen mukaan kokenut liigavahti Markus Laakso, 27. Laakso on pelannut liigatasolla 345 ottelua Erässä, EräViikingeissä ja viimeksi Happeessa, jota hän on edustanut kuuden viime kauden ajan. Laakso on saavuttanut kaksi SM-hopeaa ErVissä ja Happeessa.

Happeessa erinomaisesti esiintynyt Laakso on ollut myös muiden liigan kärkijoukkueiden kiikarissa. Happee ei Pääkallon tietojen mukaan tällä tietoa ole hankkimassa korvaajaa Laaksolle.

Lisää Huhumaa-artikkeleita tulossa ensi viikolla.

Aiemmat kauden 2022-23 Huhumaa-jutut:
Huhumaa: KrP hakee uutta maalivahtia vielä kauden käynnistyttyä – huhuissa pyörii useita nimiä
Huhumaa: KrP:n maalivahtitilanteeseen selkeyttä – Tuomala tekee paluuta pikku hiljaa
Huhumaa: Kova oikea kaista – myös Kailiala suuntaamassa Zugiin