Huovinen ottaa U19-maajoukkueen komentoonsa, Härmä siirtyy U23-päävalmentajaksi – ”Etuoikeutettua auttaa pelaajia”

Jarmo Härmä ei jatka U19-maajoukkueen päävalmentajana. Kuva: Esa Takalo

Jarmo Härmä ei jatka U19-maajoukkueen päävalmentajana. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliitto tiedotti, että se on nimittänyt uudet valmentajat miesten U19- ja U23-maajoukkueille 1.6. 2023 alkaen.

Uusi U19-maajoukkueen päävalmentaja on Jussi Huovinen, joka toimi aiemmin U23-maajoukkueen päävalmentajana. Huovinen on toiminut aiemmin myös U16- ja U17-maajoukkueissa valmentajana, mutta toistaiseksi hänellä ei ole päävalmentajakokemusta aikuisten pääsarjatasolta.

Valmennusryhmän muita valmentajia ovat Miro Mäkelä, Janne Krankka ja Jori Järvenpää (maalivahtivalmennus). U19-maajoukkueen valmennuksen kanssa tehdyt sopimukset on tehty 31.5. 2025 asti.

– Hienoa päästä jatkamaan jo hyvin rakennettua kokonaisuutta U19-maajoukkueessa yhdessä huippuosaajien kanssa. On etuoikeutettua auttaa pelaajia matkalla maailman huipulle, Huovinen sanoitti liiton tiedotteessa.

Tällä hetkellä U19-maajoukkueen päävalmentajana toimiva Jarmo Härmä ottaa U23-maajoukkueen komentoonsa kesäkuun alussa. Pesti kestää tällä tietoa vain syyskuun loppuun. Syyksi kerrottiin seuraavaa:

– Katsoimme sopimusten keston osalta parhaaksi edetä tässä kohtaa poikkeuksellisen lyhyellä periodilla eli sopia tehtävistä vain kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Pitempiaikainen valmennus suunnitellaan kesän jälkeen, kun mukana olevien valmentajien käytettävyys selkeytyy,huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala perusteli.

Härmä on pitkän linjan valmentaja ja on luotsannut liigassa OLS:aa, M-Teamia ja viimeksi menestyksekkäästi Nokian KrP:ta. U23-valmennusryhmään kuuluvat myös Mikko Hernetkoski ja Toni Läntinen. Muista kiinnityksistä tiedotetaan myöhemmin.

– U23-maajoukkueen merkitys ja arvo viime vuosina on noussut kohisten ja uskon, että se kohoaa entisestään, sillä miesten maajoukkue ja sen menestyminen kutsuu uuden sukupolven sisäänajoa kansainväliseen huippupeliin. Tätä tehtävää lähdemme valmennustiimin kanssa toteuttamaan, Härmä kommentoi.