Hyvästä derbypelistä huolimatta FBC Turku joutuu karsimaan sarjapaikastaan – Krp-ErVi -tapaus edelleen auki

TPS ja FBC Turku väänsivät tasaisissa merkeissä lauantaina. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja FBC Turku väänsivät tasaisissa merkeissä lauantaina. Kuva: Anssi Koskinen

Viikolla kahdeksan miteltiin useita jännittäviä pääsarjapelejä.

Sunnuntain miesten F-liigan studiopelissä kohtasivat OLS ja Happee Oulussa. OLS:n pudotuspelitaiston kannalta tilanne näytti hyvältä toisessa erässä, kun joukkue johti peliä 3-1. Happee pelasi kamppailussa kuitenkin vahvan toisen puolikkaan ja voitti pelin lopulta 6-4. Ottelun tehopelaaja oli Happeen Jami Manninen pistein 2+1.

OLS jatkaa kahdeksantena seitsemän pistettä LASBin edellä, mutta joukkueella on enää kaksi peliä jäljellä, siinä missä LASBilla kolme. LASB kohtaa pelkästään alempana taulukossa olevia joukkueita. Happee nousi voitolla takaisin kotietusijalle Oilersin edelle.

Lauantain Turun derbystä tuli trilleri, vaikka moni ei sitä ennakkoon osannut odottaa. FBC Turku johti peliä vielä loppuminuuteilla, mutta TPS tuli tasoihin ja jatkoajalla Mikko Hautaniemi iski mustavalkoisten 6-5-voittomaalin.

Tulos tarkoitti sitä, että FBC:n karsintapaikka varmistui. Teoriassa se voisi vielä nousta kymmenennelle sijalle pois karsinnoista, mutta sen maaliero on niin heikko, että se ei enää ohita tasapisteissä (tai kolmen pisteen voittojen ollessa tasan) Jymyä tai EräViikinkejä. TPS otti pelistä kaksi pistettä ja on nyt kolmantena. Sillä on edelleen mahdollisuudet runkosarjan voittoon, kun kärkijoukkueilla pelejä on jäljellä 2-3.

Miesten liigan sarjataulukkoon voi vielä vaikuttaa paljonkin KrP-EräViikingit -pelin tapahtumat, joista kerrotaan tarkemmin täällä. Lyhykäisyydessään KrP pelutti ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa, mutta seuraukset eivät ole tässä hetkellä selvät. Pääkallo on tiedustellut mahdollisia toimenpiteitä Salibandyliitosta perjantaina ja sunnuntaina. Tämän hetken tiedon mukaan asiaan on tulossa lisätietoja alkuviikosta.

Miesten Divarissa Happee Steamersin ja Rangersin välisessä kohtaamisessa oli isot panokset. Peli oli tasainen ja venyi jatkoajalla tilanteessa 6-6. Kun jatkoaikaa oli pelattu 19 sekuntia iski Eemeli Horttanainen tärkeän voittomaalin Steamersille.

Tulos tarkotti sitä, että Happee Steamersilla on nyt kasassa 28 pistettä ja se on karsintarajan yläpuolella. Pisteen saanut Rangers nousi ÅIF:n ohi sijalla 12, mutta se on nyt kaksi pistettä Steamersia jäljessä. Kolmikon tilanne on erittäin kutkuttava, sillä kaksi kierrosta ennen loppua marginaalit ovat pienet. Kaikilla on jäljellä vielä kaksi runkosarjapeliä.

Miesten F-liiga

Keskiviikko 22.2.
18:30 Raholan lk Nokian KrP – LASB 6-1

Kooste:

Lauantai 25.2.
15:00 Kastelli OLS – EräViikingit 7-4
17:00 Ideapark Bläk Boks Classic – Indians 8-6
17:00 Nurmohalli Jymy – Oilers 4-9
18:30 Kupittaan ph TPS – FBC Turku 6-5 ja.

Sunnuntai 26.2.
15:00 Kastelli OLS – Happee 4-6
17:00 Seinäjoen Urheilutalo SPV – Indians 6-7 rl.

Naisten F-liiga

Pudotuspelikarsinnat

Torstai 23.2.
18:30 SB-Areena FBC Loisto – O2-Jyväskylä 7-2

Perjantai 24.2.
18:30 Lappeenrannan UT SaiPa – Koovee 6-2

Lauantai 25.2.
12:30 Jyväskylän monitoimitalo O2-Jyväskylä – FBC Loisto 5-6 ja.
18:30 Spiral-halli Koovee – SaiPa 3-5

FBC Loisto ja SaiPa puolivälieriin voitoin 2-0.

Miesten Divari

Perjantai 24.2.
19:00 Sipoo Areena ÅIF – SaiPa 4-5

Lauantai 25.2.
14:00 Palokan koulukeskus O2-Jyväskylä – Tiikerit 5-8
17:00 Joensuu Areena Josba – Rangers 3-6
18:00 Palokan koulukeskus Happee Steamers – M-Team 7-5
19:00 Lappeenrannan UT SaiPa – Koovee 7-6 ja.

Sunnuntai 26.2.
15:15 Palokan koulukeskus Happee Steamers – Rangers 7-6 ja.
17:00 Joensuu Areena Josba – M-Team 3-5