Korsmanille, Holopaiselle ja Lehkosuolle kultaa Sveitsin cupin finaaleissa – naisten sarjan suomalaiskolmikolle finaalipettymys

Maajoukkuepuolustaja Otto Lehkosuo pääsi juhlimaan Sveitsin cupin voittoa. Arkistokuva: Esa Jokinen

Maajoukkuepuolustaja Otto Lehkosuo pääsi juhlimaan Sveitsin cupin voittoa. Arkistokuva: Esa Jokinen

Sveitsin cupin salibandymestaruudet ratkottiin viime viikonloppuna.

Miesten finaali oli suomalaisittain hyvä tuloksellisesti. Floorball Köniz kaatoi GC Zurichin lukemin 7-4, joten päävalmentaja Jyri Korsman ja puolustaja Otto Lehkosuo pääsivät juhlimaan Sveitsin cupin voittoa. Suomessa Indiansia koko liigauransa edustanut Lehkosuo pääsi näin ollen juhlimaan ensimmäistä voittopokaaliaan sitten nuorten MM-kullan 2015.

Korsman johdatti joukkonsa seuran ensimmäiseen cup-voittoon sitten vuoden 2016. Hän on voittanut Könizin kanssa myös Sveitsin mestaruuden vuonna 2021. Viime viikoilla Korsman oli Huhumaan kohteena ja myös Pääkallon haastattelussa. Myös Jyrki Holopainen pääsi juhlimaan cup-kultaa. Hän ei ollut kuitenkaan finaalin pelaavassa kokoonpanossa.

Naisten cupissa suomalaisille kävi heikommin. UH BEO:n Jasmiina Järvinen, Laura Pakarinen ja Tuulia Lahti joutuivat taipumaan Zug Unitedille maalein 4-6. Lahti syötti ottelussa yhden maalin ja Pakarinen onnistui samassa tempussa.

Bernissä pelattu finaalitapahtuma kiinnosti sveitsiläisiä. Paikalla oli 2556 katsojaa molemmissa otteluissa.

Muokattu juttua 22.2. klo 15.22. Myös Jyrki Holopainen edustaa Köniziä.