Ruotsissa syttyi sanasota: Veera Kaupin mukaan vastustajan tarkoituksensa oli satuttaa – pelaaja vastasi syytöksiin

Veera Kauppi (oikealla) on ottanut kantaa koviin otteisiin Ruotsissa. Kuva Champions Cupin välieräottelusta tammikuussa. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Veera Kauppi (oikealla) on ottanut kantaa koviin otteisiin Ruotsissa. Kuva Champions Cupin välieräottelusta tammikuussa. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Thornegruppenia edustavan Veera Kaupin kohtaamiset Siriuksen Virve Bjerkefeld ovat aiheuttaneet jälkipyykkiä.

Vuosi sitten murtui ranne, nyt osui pää lattiaan. Molemmissa tilanteissa vastapuolelta kontaktin Kauppiin on ottanut sama pelaaja, Siriuksen Virve Bjerkefeld.

Tuorein tilanne sattui Ruotsin Superliigan ottelussa lauantaina, kun Bjerkefeld torppasi pallottoman Kaupin kentän pintaan.

Kauppi julkaisi tilanteesta videoklipin Twitter-tilillään.

Kauppi kommentoi tilannetta ruotsalaiselle Innebandymagazinetille. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

– Hänen tarkoituksensa oli vain satuttaa minua. En ymmärrä miksi hän tekee niin, Kauppi ihmetteli Innebandymagazinetille.

– Omalta osaltani voin sanoa, että tapahtuman jälkeen se ei todellakaan ollut hauska ottelu. Valitettavasti oloaan ei voi tuntea turvalliseksi kentällä, kun kohtaamme sen joukkueen (Sirius). Se vie huomioni pois salibandyn pelaamisesta, eikä se ole hauska tunne.

Innebandymagazinet jatkoi aiheen käsittelyä kysymällä Virve Bjerkefeldin näkemyksen tilanteeseen.

– Pelasin yli rajan. Tilanne, josta puhumme, on ruma. Riitely on turhaa, eikä sitä olisi pitänyt tapahtua. Otan siitä vastuun. Häntä ei kuitenkaan ollut tarkoitus vahingoittaa, Bjerkefeld vastasi Innebandymagazinetille.

Bjerkefeldiltä kysyttiin mielipidettä Kaupin kommenttiin, jossa suomalaistähti sanoi, ettei tunne oloaan turvalliseksi kentällä Siriusta vastaan.

– Urheilu ei ole vain tekniikkaa ja taktiikkaa, vaan siinä on myös henkistä peliä. Uskon, että maailman parhaan pelaajan pitäisi tuntea, että hänellä on ylimääräinen suoja, mutta en usko, että sen pitäisi mennä niin pitkälle, että pelaaja tuntee olonsa epävarmaksi, Sirius-pelaaja kommentoi.

Bjerkefeld ampui vielä kovilla jutun lopussa.

– Olen ollut häneen yhteydessä molempien kertojen jälkeen. Jos hän haluaa, että lähetän hänelle kukkia, niin hän voi laittaa osoitteensa yksityisviestillä.

– Hänen äitinsä kutsui minua rotaksi sosiaalisessa mediassa ja hän itse tykkäsi siitä kommentista. Ei ole eriityisen houkuttelevaa olla häneen yhteydessä ja kysyä kuinka hän voi, ruotsalainen latasi.

Artikkeliin lisätty Bjerkefeldin kommentti 16.2. klo 13.07