Steelers putosi pois miesten pääsarjoista – taustalla surullista salibandyhistoriaa

Steelersin (mustissa) kausi päättyi putoamiseen. Kuva: Esa Jokinen

Steelersin (mustissa) kausi päättyi putoamiseen. Kuva: Esa Jokinen

Viikonlopun kahden tappion myötä varmistui, että Hämeenlinnan Steelers putoaa Divarista Suomisarjaan kaudeksi 2023-24.

Joukkue keräsi 25 otteluun vain 12 pistettä. Sillä on jäljellä enää yksi peli ja se on 10 pisteen päässä karsintapaikasta. Steelers putosi viime kauden jälkeen liigasta, joten se liittyi surulliseen joukkoon joukkueista, jotka ovat pudonneet ensin liigasta ja sen jälkeen seuraavalla kaudella Divarista.

Viiden kauden sisään tällaisia joukkueita ovat olleet Kuopion Welhot (viime kevät) ja Rauman SalBa, joka on tosin sittemmin palannut Divariin. Kymmenen vuoden ajanjaksolla myös Tampereen Ilvekselle on käynyt samoin.

Hämeen Sanomat kertoi jutussaan, että Kanta-Hämeessä viritellään nyt kahden seuran vankkaa yhteistyötä. Kyseessä olisi Riihimäen Panthersin ja Steelersin yhteinen edustusjoukkue. Kyseessä voi hyvinkin olla alueellisesti positiivista kehitystä.

Hämeenlinna on hyvin perinteikäs salibandykaupunki ja tarkistuksen perusteella seuraava kausi (2023-24) on ensimmäinen koko suomalaisen miessalibandyn pääsarjahistoriassa, kun Hämeenlinnalaista joukkuetta ei nähdä joko liigassa tai toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hämeenlinnasta on tullut jokin vähintään toiseksi korkeimman tason joukkue aina ensimmäisestä pääsarjakaudesta 1986-1987 alkaen.

Tässä vaiheessa voinee huomauttaa, että Divari ei ole ihan aina ollut salibandyn pääsarja, eli ei voi suoraan sanoa, että kyseessä on ensimmäinen kerta kun Hämeenlinnasta ei tule miesten pääsarjajoukkuetta.