TPS-pelaaja talloi Happee-konkarin jalan päälle jälkitilanteessa – ei rangaistusta, vaikka tilanne tarkistettiin videolta

Turussa nähtiin ruma temppu perjantaina. Kuva: Anssi Koskinen

Turussa nähtiin ruma temppu perjantaina. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Happee kohtasivat perjantai-iltana miesten liigan kamppailussa Turussa. Ottelun jälkeen ei puhuttanut Happeen komea 7-3-vierasvoitto, vaan TPS-hyökkääjä Waltteri Vesterisen ruma jälkipelaaminen.

Tapaus sattui kolmannessa erässä laitakahinan yhteydessä. Happeen Perttu Koljonen tuuppasi Vesterisen laidan ulkopuolelle, jonka jälkeen TPS-pelaaja noustessaan talloi ikävän näköisesti Happeen Juuso Heikkisen jalan päälle. Varmuutta teon motiiville ja tahallisuudelle ei voi tietää, mutta ainakin se täytti ulosajon tunnuspiirteet kanssapelaajan terveydestä piittaamattomuuden osalta.

Asiasta ei välttämättä olisikaan tullut niin isoa numeroa, ellei ottelun tuomaripari Johan Rönnqvist-Rami Pitkänen olisi päätynyt vielä videotarkistuksenkin perusteella siihen, että tapauksessa ei ole suurempaa rangaistavaa. Videotarkistuksissa ei katsota ulosajoja pienempiä rangaistuksia. Päätös aiheutti melkoisesti porua sosiaalisessa mediassa.

Ottelun jälkeen Happee ilmoitti omassa otteluraportissaan vievänstä tapauksen eteenpäin. Päävalmentaja Tero Kotilainen oli asiasta hyvin tiukkasanainen.

– Vesterinen syyllistyi raakaan rikkomukseen. Täysin vastustajaa kunnioittamaton teko. Ihmetyttää, että videotarkistuksen jälkeenkään tuomarit eivät huomioineet tätä. Olen erittäin huolissani pelaajien turvallisuudesta.

Tästä ei mennyt kauaa, kun F-liiga tiedotti, että otteluvalvoja on tehnyt tapauksesta videotutkintapyynnön. Lauantaina F-liiga tiedotti, että tapaus on edennyt kurinpitodelegaation käsittelyyn.