Vesteriselle neljän ottelun pelikielto tallomisesta – tuomaripari selitti isoa virhettään huonolla kuvakulmalla

Kuva: F-liiga

Kuva: F-liiga
Pääsarjojen kurinpitodelegaatio jakoi TPS:n Waltteri Vesteriselle neljän ottelun pelikiellon Happee-pelaaja Juuso Heikkisen jalan päälle tallomisesta.

Tilanne tapahtuu TPS:n omalla puolustusalueella aivan TPS:n vaihtoaition edessä. Vesterinen kaatuu laidan päälle ja omaan vaihtoaitioon. Samassa tilanteessa Heikkinen kaatuu myös laidan päälle, mutta jää kentän puolelle. Peli vihelletään tässä kohtaa poikki.

Vesterinen pyrkii nopeammin pystyyn, oikea jalka edellä. Kun Vesterinen laittaa oikean jalan maahan, tarkoituksenaan nousta, jää Heikkisen nilkka Vesterisen oikean jalan alle. Tässä kohtaa Vesterinen katsahtaa alaspäin. Vesterinen jatkaa nousuaan tukijalkansa varassa ylös samalla siirtäen koko painonsa oikean jalan varaan, jolloin Heikkisen jalka vääntyy vaarallisen näköisesti ulospäin suhteessa kehon ja polven linjaan.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Vesterisen on tilanteessa täytynyt tiedostaa Heikkisen jalan sijainti ennen kuin hän astui sen päälle voimakkaasti. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Vesterisen on täytynyt käsittää, että hänen tekonsa seurauksena on voinut hyvin mahdollisesti olla vastustajan loukkaantuminen ja hänen toimintansa on siten ollut vastustajan terveydestä piittaamatonta.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Vesterinen syyllistyy tilanteessa pelisääntöjen 614/2 tarkoittamaan raakaan rikkomukseen.

Kurinpitodelegaatio määrää neljän (4) ottelun pelikiellon Vesteriselle.

Kurinpitopäätöksen erikoisin osuus oli tuomariparin Johan Rönnqvist-Rami Pitkänen selitys sille, miksi kaksikko ei rangaissut Vesteristä ottelussa, vaikka he katsoivat tilanteen videolta:

”Pelitilanteessa emme havainneet rangaistavaa rikettä, jonka jälkeen päätimme suorittaa videotarkistuksen. Videotarkistuksessa kotijoukkueen ohjaaja näytti videotarkistusta suorittaneille erotuomareille ainoastaan kamerakulmia, joista mahdollista sääntörikkomusta ei ole mahdollista havaita, jolloin myöskään mitään rangaistuksia ei voitu tuomita. Selvyyden vuoksi toteamme, että esimerkiksi Ruudun lähetyksen kaikkia kamerakulmia/hidastuksia ei meille näytetty videotarkistuksen aikana. Pelin aikana ja sen jälkeen julkisuudessa esillä olleita videoita ei siis meille videotarkistuksen yhteydessä näytetty lainkaan.”

Selitystä ei nielty Twitterissä. Myös Ruudun lähetyksessä näytti siltä, että tuomaripari katsoi samaa kuvaa kuin kaikki muutkin. Tässä kuvakaappaus, joka jonkinlaisen kuvan tuomariparin näkemästä: