Videotarkistuksen möhlineet tuomarit hyllytettiin kahden pelin ajaksi – ”Toteutus jäi erotuomareilta hieman puolitiehen”

Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Kuvituskuva: Anssi Koskinen

F-liiga tiedotti torstaina, että se on käynyt läpi erotuomaripuolen kanssa Waltteri Vesterisen pelikieltoon liittyvät tapahtumat.

Selvitys koski tuomariparin toimintaa, sillä ottelun erotuomaripari ei videotarkistuksesta huolimatta antanut Vesteriselle mitään rangaistusta. Ottelun jälkeen kurinpito langetti Vesteriselle neljän ottelun pelikiellon vastustajan jalan tallomisesta.

Kurinpitopäätöksessä kohua herätti tuomaripari Johan Rönnqvist-Rami Pitkänen antama lausunto, jossa he vihjasivat saaneensa käyttöön väärää kuvaa tapahtuneesta.

– Asiaa on käyty läpi erotuomariparin kanssa ja on selvää, että videotarkistuksiin liittyvissä ohjeissa ja koko prosessin perehdytyksessä on puutteita, joista vastuu on sarjajärjestäjällä sekä erotuomaripuolen pääsarjatoiminnasta vastaavilla. Ottelussa on ollut selkeä mahdollisuus tarkistaa tilanne videoiden avulla kaikista käytettävissä olevista kamerakulmista hidastuksineen, mutta tämän toteutus jäi erotuomareilta hieman puolitiehen. Kokonaisuutena vastuu on luonnollisesti myös henkilöillä, jotka ovat käytänteiden kouluttamisen takana, tässä kohden siis myös erotuomaripäälliköllä sekä pääsarjaerotuomaritoiminnan kokonaisvastaavalla, Salibandyliiton pääsarjapäällikkö Joni Toivola avasi F-liigan sivuilla.

Samalla F-liiga kommentoi, että parin kaksi seuraavaa ottelua on siirretty toiselle tuomariparille ”yhteisessä tahtotilassa”.

Korvaavat erotuomariasettelut:

25.2.2023 OLS-ErVi Rainer Pekkinen – Jani Rein
26.2.2023 OLS-Happee Jaakko Laaninen – Jani Rein