Classicin valtakausi päättyi – Oilers ratkaisi puolivälierän jatkoajalla

Oilers lähetti Classicin kesälomalle. Kuva: Juhani Järvenpää

Dynastiaksi kutsuttu Classicin valtakausi miesten F-liigassa on toistaiseksi ohi. Kuusi viimeisintä mestaruutta voittaneiden tamperelaisten kausi päättyi keskiviikkona, kun Esport Oilers voitti neljännen puolivälierän jatkoajalla 8-7.

Ottelun ratkaisi Antti Suomela ajassa 64.30.

Ottelu Espoossa eteni numerollisesti tasaisena. Ensimmäisen erän jälkeen peli oli tasan 3-3, kahden erän jälkeen 6-6. Ensimmäistä erää Classic hallitsi pallollisesti, mutta viimeistely oli heikkoa. Tamperelaisten puolustaminen ei ollut niin hyvää, ja sen Oilers käytti hyväkseen. Toinen erä oli sekavampi.

Uransa viimeistä kevättä pelaava Mikko Leikkanen vei Classicin johtoon kolmannen erän puolivälin tienoilla, mutta Justus Kainulainen tasoitti ylivoimalla 7-7:ään ajassa 57.06.

Nokian KrP eteni ensimmäisenä joukkueena miesten F-liigan välieriin voitettuaan OLS:n suoraan neljässä ottelussa. TPS siirtyi ottelusarjassa Indiansia vastaan 3-1-johtoon.

Naisten F-liigan välierissä TPS voitti EräViikingit selvästi. Ilman tappioita kaudella edennyt TPS eteni loppuotteluihin vakuuttavasti suoraan 3-0.

Myös toisessa naisten välieräparissa nähtiin nyt selvä peli, kun Classic pesi PSS:lla Bläk Boksin lattiaa. Ottelusarja on katkolla lauantaina Porvoossa.

F-liigakarsinnan Helsingin paikallisparissa EräViikingit voitti Hawksin kolmannen kerran ja etenee karsinnan 2. vaiheeseen.