Liigat

Happee hankki monipuolisen sveitsiläisen – ”Kuvailisin itseäni kahden suunnan sentterinä”

22.03.
2023
Liigat

Stefan Hutzli (24) edusti Sveitsiä Suomen MM-kisoissa vuonna 201. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee kertoi tiistain SPV-puolivälierän yhteydessä, että se on solminut sveitsiläispelaaja Stefan Hutzlin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen kaudesta 2023-24 alkaen.

Hutzli siirtyy Jyväskylään sveitsiläisseura Floorball Könizistä, jota 25-vuotias on edustanut koko aikuisuransa. Sentterillä on kokemusta myös puolustajan paikalta, sillä hän on pelannut pakkina varsinkin maajoukkueessa. Maajoukkue-esiintymisiä on kertynyt 47.

– Kuvailisin itseäni kahden suunnan sentterinä. Tykkään pelata paljon pallolla, haastaa pallolla sekä luoda paikkoja ja tilaa joukkuekavereilleni. Olen pelaaja, joka haluaa aina voittaa ja siksi teen myös kovasti töitä puolustussuuntaan, pelaaja kuvaili Happeen sivuilla.

Sveitsiä vuoden 2021 Helsingin MM-kisoissa edustanut Hutzli on tuttu mies varsinkin Happee-konkari Jonne Junkkariselle, joka pelasi Könizissä 2018-20.

– Jonnella oli selkeästi iso vaikutus (sopimukseen Happeen kanssa). Minulla oli todella hauskaa hänen kanssaan Könizissä. Olemme pysyneet yhteyksissä ja hän on joka vuosi kysynyt minulta, milloin tulen Happeeseen pelaamaan. Mutta kiitos kuuluu myös Silvan Bolligerille, jonka vuoksi olen seurannut Happeeta paljon viime vuosina. Tykkään Happeen pelityylistä paljon. He ovat kärkijoukkue Suomessa ja haluan todella voittaa mestaruuden heidän kanssaan.

– Teron (päävalmentaja Kotilainen) kanssa juteltuani tajusin pian, että haluan Happeeseen. Näen Happeen parhaana mahdollisuutena itselleni kehittyä pelaajana ja ihmisenä ja ottaa iso askel urallani. Yleisesti ottaen olen todella vakuuttunut myös Suomen liigasta, eikä pelkästään sen takia että pelejä on enemmän kuin Sveitsissä, vaan myös siksi että siellä on paljon hyviä joukkueita ja huippupelaajia.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen