Huhumaa

Huhumaa: Visiitti Pohjanmaalle jäämässä yhden kauden mittaiseksi – Kotilaista huhutaan Classiciin

27.03.
2023
Huhumaa

Peter Kotilainen edusti Classicia kaudella 2013-14. Arkistokuva: Mika Hilska

Seinäjoen Peliveljien kausi päättyi sunnuntaina 3-8-tappioon Jyväskylässä. Samalla se hävisi puolivälieräsarjan Happeelle voitoin 4-1.

Pelin jälkeen Ruudun asiantuntija Toni Lötjönen twiittasi näin:

Pääkallon tietojen mukaan Kotilainen on tosiaan lähtökuopissa ja vahvin osoite on huhujen osalta tällä tietoa nimenomaan Classic, jonka kausi päättyi jo viime viikolla puolivälieräpettymykseen. Kotilaisen kohdalla on kuitenkin syytä olla varovainen siirtohuhujen osalta, koska aiemmillakin kausilla on nähty nopeita muutoksia suunnitelmissa. Kyseessä on luonnollisesti myös erittäin haluttu pelaaja. Puhutaan siis edelleen vasta huhusta.

SPV:ssä Kotilainen oli menneen kauden tehokkain pelaaja runkosarjassa (27+44) ja pudotuspeleissä (5+6). Edelliskauden vaikeuksien jälkeen Kotilainen voitti menneellä kaudella runkosarjan pistepörssin. Kotilainen on pelannut liigassa 332 ottelua (348+347), joten 700 pisteen raja on jo hyvin lähellä.

Kotilainen on pelannut liigassa Happeessa, SPV:ssä ja yhden kauden aiemmin Classicissa (2013-14). Kaksinkertaiselta maailmanmestarilta puuttuu toistaiseksi Suomen mestaruus. Happeen kanssa hän on ollut kahdesti hopealla ja samoin Classicin kanssa keväällä 2014.

Classicin joukkueesta tiedetään toistaiseksi ainakin se, että konkaripakki Mikko Leikkanen lopettaa ja laituri Sami Johansson suuntaan Sveitsin liigaan. Joukkueen kaudesta 2015-16 alkanut mestaruusputki päättyi 4-0-puolivälierätappioon Oilersia vastaan viime viikon keskiviikkona.

SPV ei ole ainakaan jäämässä tyhjän päälle jos Kotilainen lähtee. Se ilmoitti viime viikolla hankkineensa Riku Hakasen, Viljami Järvikankaan ja Eemeli Karjanlahden Nurmon Jymystä.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen