Jatkoaikojen ilta puolivälierissä – Oilersin ykkönen liekehti Bläk Boksissa, Manninen ratkaisi Hirviteatterissa

Classic ei saanut pysäytettyä Oilersin ykkösviisikkoa. Kuva: Esa Takalo

Classic ei saanut pysäytettyä Oilersin ykkösviisikkoa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classicin ja Esport Oilersin välinen puolivälieräsarja käynnistyi torstaina Lempäälän Bläk Boksissa. Oilers voitti maali-ilotteluksi äityneen ottelun lukemin 7-6 Justus Kainulaisen jatkoaikamaalilla ajassa 60.10.

Ottelun ensimmäinen erä oli vahvasti Oilersin heiniä ja espoolaiset veivät sen 4-2. Toisessa Classic osui kolmesti ja Oilers kerran. Classic johti peliä kolmoserässä 6-5, mutta Oilers tuli tasoihin Kainulaisen ylivoimamaalilla. Jatkoaika ei ehtinyt kauaa vanheta, kun sama mies iski illan kolmantensa.

Huomionarvoista pelissä oli varsinkin se, että Oilersin kaikki maalit iski sen ykkösviisikko, joista tosin kaksi syntyi ylivoimalla. Aaro Astala (2+3) ja Kainulainen (3+1) olivat eritoten pelaajia, joita Classic ei saanut kuriin. Espoolaisten maalin suulla Joonas Kaltiainen pysäytti 22 kutia. Oilersin edellinen pudotuspelivoitto Classicista tuli 24.3. 2014. Sen jälkeen Classicilla on ollut pudotuspeleissä espoolaisia vastaan 15 ottelun voittoputki.

Classicin nimekäs ykkösviisikko ei maalannut tasavoimin, ja teholukemaksi viisikolle muodostui -4. Classicin pisteonnistuja oli Ville Lastikka 2+1. Oilers johtaa sarjaa 1-0 ja välieriin pääsy vaatii neljä voittoa. Sarja jatkuu sunnuntaina Espoossa.

Jyväskylässä polkaistiin käyntiin odotettu sarja Happeen ja SPV:n välillä. Kamppailu oli myös ennakoidun tiukka. Avausmaali syntyi vasta ajassa 29.45, kun SPV:n Peter Kotilainen löysi Juuso Keskisen. Happee tasoitti toisessa erässä Jami Mannisen osumalla.

Varsinaisen peliajan viimeisellä kympillä Roni Laasonen kauhoi pallon SPV-maaliin. Kolmisen minuuttia ennen loppua Juho Repo tasoitti tilanteeksi 2-2 maalin lähettyviltä ja edessä oli jatkoaika. Jatkoajallakin edettiin varovaisin askelmerkein. Ajassa 68.55 Mannisesta tuli ottelun ratkaisija maalin edustalta.

Kyseessä oli jo kahdeksas perättäinen joukkueiden välinen kohtaaminen, joka ratkesi maalin marginaalilla. Happee piti voitolla kotietunsa ja sai ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Sarja jatkuu lauantaina Seinäjoella.

Keskiviikon kierroksella TPS (10-3) ja Nokian KrP (7-6) pitivät kotietunsa Indiansia ja OLS:aa vastaan. Perjantaina välierissä pelataan Indians-TPS klo 18.30 alkaen.