Oilers-käskijä Lammi: ”Classic on aiemmilla kausilla syöttänyt meille kylmää patonkia”

Oilers eteni välieriin Aleksi Lammin johdolla. Kuva: Juhani Järvenpää

Oilers eteni välieriin Aleksi Lammin johdolla. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers selvitti tiensä välieriin neljäntenä keväänä putkeen voittamalla Classicin puolivälieräsarjassa 4-0.

Neljäs peli oli suurimaalinen trilleri, jossa Oilers tuli tasoihin pari minuuttia ennen loppua ylivoimalla ja voitti melko onnekkaalla pomppumaalilla, kun jatkoaikaa oli pelattu 64.30. Peli aaltoili paljon, ja isojakin virheitä nähtiin molemmilta joukkueilta.

Ei ollut mikään valmentajan unelmapeli peruskatsojan silmään.

– No ei, kaikkea muuta. Vähän tuli mieleen sarjan ensimmäinen kohtaaminen, missä puolin ja toisin annettiin lahjoja. Kyllähän tänään vähän tuo ratkaisumaali pomppi meille ja oltiin melkoisissa köysissä, mutta tää ryhmä on osoittanut aiemminkin tässä sarjassa henkistä lujuutta. Niin tänäänkin, Oilers-päävalmentaja Aleksi Lammi sanoitti.

Joka tapauksessa Oilers onnistui kampeamaan voiton myös keskiviikon neljännestä pelistä. Peli ei ollut priimaa, mutta pienten marginaalien peleissä Oilers onnistui kääntämään nyanssit edukseen.

Keskiviikkona näytti siltä, että kaiken kokeneella Classicilla tärisi maila lopulta huomattavasti enemmän kuin Oilersilla.

– Joo, kyllä tuon allekirjoitan. Kyllä me tiedettiin se, että paineet on kaverin leirissä ja mun mielestä se näkyi tuolla kentällä.

Oilers lähti sarjaan altavastaajana. Pääkallon oman ennakon mukaan Classicin piti jatkaa välieriin voitoin 4-2, mutta Oilers järjesti monille todellisen yllätyksen. Jatkoonpääsy ei sinällään ole se jättiyllätys, vaan 4-0-sarja hallitsevaa mestaria vastaan.

– Ei tässä lähtökohtaisesti yhtään peliä lähdetä häviämään, mutta ei se varmaan se todennäköisin skenaario ollut, Lammi myönsi.

Kaikki neljä välieräjoukkuetta eivät ole vielä selvillä, mutta tällä hetkellä Happee johtaa SPV:tä 3-0 ja TPS Indiansia 3-1. KrP on jo varma joukkue mitalipeleissä, ja tällä hetkellä sen vastaan on tulossa juurikin Oilers.

Joukkueet kohtasivat vuosi sitten välierissä ja silloin KrP vei voitoin 4-2. Viihdetakuun voi lyödä jo nyt tämän vuoden välieräsarjaan, jos nämä joukkueet kohtaavat.

– Mun mielestä KrP sopii meille loistavasti. Classic on aiemmilla kausilla syöttänyt meille kylmää patonkia. Viime vuodelta jäi aika paljon hampaankoloon KrP:sta. Vähän varmasti erilainen sarja, mutta sopiva vastus, mikäli he tulevat meille vastaan.