Päätöskierroksella riitti draamaa – KrP voitti runkosarjan, Jymy pelastui viimeisellä minuutilla

Nokian KrP lähtee miesten F-liigan pudotuspeleihin paalupaikalta. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP lähtee miesten F-liigan pudotuspeleihin paalupaikalta. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP nousi miesten F-liigan runkosarjan voittoon lauantain päätöskierroksella. KrP otti Classicista Lempäälässä 4-3-vierasvoiton ja ohitti TPS:n, joka hävisi Espoossa Oilersille 5-6.

KrP johti Classicia parhaimmillaan jo 4-1, kunnes Classic kiri kahdella maalilla toisen erän lopussa. Kolmas erä oli maaliton. Mikko Laakso iski KrP:lle kahdesti, kuten myös Sami Johansson Classicille.

Tappion myötä Classic jäi runkosarjassa neljänneksi, kun Happee voitti kotonaan Indiansin 8-5.

Espoossa Oilers karkasi jo 5-0-johtoon, kunnes TPS iski toisen erän lopussa kolmesti putkeen. Justus Kainulaisen alivoimamaali 6-3:een takasi lopulta espoolaisten voiton: TPS kavensi lopussa kahdesti ilman maalivahtia, mutta tasoitus jäi uupumaan. Näin runkosarjan voitto lipesi turkulaisten käsistä viimeisellä kierroksella.

Puolivälierien otteluparit valittiin lauantai-iltana.

Myös liigakarsintaan joutumisesta syntyi hurja taistelu. EräViikingit teki, mitä sen piti, ja voitti LASB:n selvästi 5-2. Se ei kuitenkaan riittänyt ErVille, sillä samaan aikaan Nurmon Jymyn olisi pitänyt hävitä oma ottelunsa varsinaisella peliajalla.

Nurmossa liigakarsintaan jo pitkään tuomittu sarjajumbo FBC Turku piinasi Jymyä. FBC iski kolmannen erän puolivälissä jo 5-2-johtomaalin, mutta sitkeä Jymy ei lannistunut. Jymy aloitti kirin, jonka kaksi viimeistä osumaa syntyivät ilman maalivahtia ajassa 57.35 ja 59.28.

32 sekuntia ennen päätössummeria syntynyt Niko-Arttu Perälän tekemä maali oli äärettömän arvokas: se varmisti Jymylle yhden sarjapisteen ja varman liigapaikan myös ensi kaudeksi, vaikka FBC voittikin pelin jatkoajalla.

EräViikingit joutuu karsimaan F-liigapaikastaan Divarin parhaita vastaan. Sama kohtalo on edessä siis myös FBC Turulla.

Päätöskierroksen tulokset:

EräViikingit – LASB 5 – 2
Oilers – TPS 6 – 5
Happee – Indians 8 – 5
OLS – SPV 5 – 4 ja.
Classic – Nokian KrP 3 – 4
Jymy – FBC Turku 5 – 6 ja.

Sarjataulukko ja pisteet:

1. Nokian KrP 75
2. TPS 73
3. Happee 73
4. Classic 72
5. Oilers 67
6. SPV 59
7. Indians 54
8. OLS 33

9. LASB 27
10. Jymy 25

11. EräViikingit 24
12. FBC Turku 12

Juttua päivitetty 11.3. klo 21.55: Lisätty linkki juttuun puolivälieräpareista.