SPV nappasi pudotuspelivoiton parin vuoden tauon jälkeen – Kotilainen isossa roolissa

Peter Kotilainen oli pistevireessä Seinäjoella. Kuva: Esa Jokinen

Peter Kotilainen oli pistevireessä Seinäjoella. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happeella oli sauma edetä miesten liigan välieriin torstaina Seinäjoella. SPV oli kuitenkin eri mieltä ja nappasi sarjan ensimmäisen puolivälierävoittonsa loppuluvuin 4-3.

Happee oli ottelussa avauserässä niskan päällä ja johti peliä 2-0. Toisessa erässä Juuso Keskinen ja Peter Kotilainen toivat Happeen tasoihin. Teuvo Kinnunen vei Happeen kolmoserässä johtoon, kun ottelua oli pelattu 45.36.

SPV osui kuitenkin kahdesti päätöskympillä. Ensin Mikko Santanen tasoitti Kotilaisen syötöstä ja muutamaa minuuttia myöhemmin Kotilainen ampui ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Kotilainen (2+1) oli ottelun ratkaisupelaaja.

SPV kavensi sarjan tilanteeksi 3-1, joten sarja on katkolla seuraavan kerran sunnuntaina Jyväskylässä. SPV:lle voitto maistui varmasti siksikin, että sillä oli F-liigan pudotuspeleissä takanaan 11 ottelun tappioputki. Se voitti viimeksi jatkopeleissä TPS:n 5.3. 2021.

Miesten liigakarsinnassa pelattiin Turussa FBC Turun ja Karhujen välillä. Karhut aloitti pelin vahvasti ja johti peliä toisessa erässä jo 4-0. FBC iski kolmesti toisessa erässä, mutta Eero Vanhatalo vei Karhut 5-3-johtoon toisen erän loppuminuuteilla.

Kolmannessa erässä FBC naulasi kaksi maalia ja edessä oli jatkoaika. 20 minuutin jatkoaika ei johtanut maaleihin, joten edessä oli rankkarikisa. FBC voitti rankkarikisan 3-0 ja pelin 6-5. Rankkareissa onnistuivat Juuso Forsman, Joonas Viitanen ja Oliver Niemelä.

Ottelun tehopelaajia olivat FBC:n Niemelä (2+1) ja Karhujen Niko Pulli (3+0). FBC johtaa sarjaa nyt voitoin 2-1 ja se voi katkaista liigakarsinnan ensimmäisen osan otteluparin perjantaina Porissa.