SPV tippui kyydistä päätöskympillä – Happeesta neljäs välieräjoukkue

Kaikkiaan 1090 katsojaa näki, kun Happee eteni välieriin ensi kerran sitten kevään 2018. Kuva: Esa Jokinen

Happee ja SPV kohtasivat sunnuntaina viidennen puolivälieräpelin merkeissä Jyväskylässä. Happee voitti pelin 8-3 ja eteni välieriin voitoin 4-1.

SPV aloitti pelin hyvin ja iski avauserässä kaksi maalia vastaiskuista. Maaleista vastasivat Jeri Heikkilä ja Eero Karjanlahti. Happee oli avauserässä vaikeuksissa. Vaikka se hallitsi jonkin verran palloa, se ei saanut rakennettua kovin vaarallisia tilanteita ja hukkasi pelivälinettä jatkuvasti.

Toisessa erässä Happee sai paremman otteen pallosta ja pelistä. Ennen puoliväliä se pääsi ylivoimalle ja Markus Salmi iski kavennusosuman. Tasoitusosuman iski Perttu Koljonen tarkalla kudilla ajassa 36.42. Toisen erän peliä kuvasi se, että Happee pyöritti peliä ja SPV puolusti tiiviisti omaa maaliaan.

Kolmas erä oli selkeimmin Happeen heiniä. Ensiksi joukkue iski 3-2-johtoon Matti Minkkisen komean esityön seurauksena. Osuman viimeisteli Jami Manninen. SPV tuli pari minuuttia myöhemmin tasoihin, kun Juuso Keskinen maalasi ylivoimalla.

Ottelun viimeinen kymppi oli kuitenkin täysin Happeen näytöstä. Ensin Roni Laasosen komea veto upposi takakulmaan ajassa 52.53 ja seuraavaksi viimeisen vitosen alussa Eppu Suhannon hirmukanuuna vei Happeen kahden maalin johtoon. Niko Laiti (2) ja Manninen (2+1) iskivät vielä tyhjiin.

Ottelun voitto meni peliesitysten perusteella oikeaan osoitteeseen, sillä SPV ei avauserän jälkeen saanut enää otetta pelistä. SPV:lle puolivälieräpettymys oli kolmas perättäinen. Happee nähtiin välierissä viimeksi 2018.

Otteluun päättyi yksi liigahistorian komeimmista urista. Ville Kuusela ehti pelata vuodesta 2004 lähtien liigassa kaikkiaan 636 ottelua SPV:ssä.

Happeen välieräpaikka tarkoittaa sitä, että liigan kaikki neljä välieräjoukkuetta ovat selvillä. Happee kohtaa TPS:n ja Nokian KrP Esport Oilersin.

Miesten liigakarsinnassa miteltiin ratkaiseva viides peli LNM:n ja SaiPan välillä. Kotijoukkue Liminka piti pintansa ja eteni liigakarsinnan kakkosvaiheeseen voittamalla pelin 4-3.

Ottelu oli loppua kohden vähämaalinen, sillä Tomi Takalan (2) maali ajassa 33.22 jäi voitto-osumaksi. LNM:ia voi kehua hyvästä selkärangasta, sillä se oli sarjassa 2-0-häviöllä, mutta nousi lopulta 3-2-voittoon.

Liigakarsinnan toisen vaiheen kaikki joukkueet ovat selvillä. Parit ovat EräViikingit-Liminka ja M-Team-FBC Turku.