Maajoukkueet

Suomi hakee MM-kisoja vuosille 2026 ja 2027 – Tampere sekä Turku tukikohtina

25.03.
2023
Maajoukkueet

MM-kisat pelattiin viimeksi Suomessa vuonna 2021 Helsingissä. Kuva: salibandy.fi

Suomen Salibandyliitto tiedotti perjantaina, että Suomi hakee järjestettäväksi vuoden 2026 miesten salibandyn MM-kisoja ja seuraavalle vuodelle naisten MM-kisoja.

Miesten MM-kisat olisi tarkoitus pelata Tampereella ja naisten kisat Turussa. Valmistelutyö aloitettiin syksyllä liiton hallituksen toimesta, ja virallinen päätös tehtiin torstaina hallituksen kokouksessa.

Miesten kisojen osalta oli vielä syksyllä ajatuksena, että kisat saatetaan jakaa Tanskan ja Latvian kanssa, mutta Suomi päätyi hakemaan kisoja yksin neuvotteluiden jälkeen. Liitto tiedusteli suomalaiskaupunkien yhteistyöhalukkuutta tammi-helmikuussa.

– Saamiemme vastausten perusteella oli hienoa todeta, että useammalla kaupungilla oli kiinnostusta molempia kisoja kohtaan. Tampere ja Turku valikoituivat lopulta parhaiksi vaihtoehdoiksi, ei ainoastaan pelipaikkojen osalta, vaan myös siksi, että ne ovat valmiita isosti ja kokonaisvaltaisesti tukemaan meitä kisojen järjestämisessä, toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kertoi tiedotteessa.

Hakemukset on jätettävä 7.4. 2023 mennessä IFF:lle. Ilmivalta kertoo tiedotteessa, että Suomella on liiton tietojen mukaan hyvät mahdollisuudet saada molemmat kisat järjestettäviksi.

Pääareenat olisivat ainakin Suomen mittakaavassa parhaasta päästä.

– Menemättä vielä sen tarkemmin liikaa yksityiskohtiin, niin hakusuunnitelmat perustuvat siihen, että Tampereella miesten kisojen pääareena on Nokia Arena, jossa pelattaisiin puolivälieristä eteenpäin. Naisten kisojen keskipisteenä Turussa on Gatorade Center, joka olisi käytössämme koko kisojen ajan.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen