Liigat

Turku ja Tampere mittelevät mestaruudesta – Classic naisten F-liigan finaaleihin viiden vuoden tauon jälkeen

26.03.
2023
Liigat

Classic eteni naisten finaaleihin lauantaina. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic kaatoi lauantaina PSS:n vieraissa luvuin 2-1 ja eteni naisten F-liigan finaaleihin voitoin 3-1.

Classicin maaleista vastasivat Sofia Lappalainen ja Natalia Pitkäkangas jo avauserässä. PSS:n Daniela Westerlund kavensi päätöserässä, mutta enempää maaleja ei nähty. Classic saikin kiittää voitostaan eritoten maalivahti Juulia Katajaa, joka pysäytti 18 laukausta. PSS-vahti Arla Salolle torjuntoja kertyi vain kuusi, joten PSS:lla oli enemmän maalintekosaumoja.

Classic kohtaa finaaleissa TPS:n. Tamperelaisjoukkue oli pitkään naisten sarjan kestomenestyjä, mutta ihan viime vuosina se ei ole finaaleihin asti yltänyt. Classic nähtiin naisten finaaleissa viimeksi 2018. Finaalisarja pelataan paras seitsemästä periaatteella.

PSS:n kohdalla taasen vuonna 2019 alkanut kolmen perättäisen finaalin putki katkesi. Joukkue kohtaa EräViikingit pronssipelissä 1.4.

Miesten liigakarsinnassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. M-Team eteni karsinnassa jatkoon kaatamalla SalBan Raumalla lukemin 8-6. Erittäin merkittävässä roolissa oli Joona Hokkanen, joka iski peräti kuusi maalia raumalaisten verkkoon.

Toisessa meneillään olevassa sarjassa LNM nousi 2-2-tasoihin voitoissa hakemalla Lappeenrannasta 9-1-voiton. SaiPa johti sarjaa jo voitoin 2-0, mutta LNM-voiton myötä se tulee ratkeamaan sunnuntaina klo 17 alkavassa viidennessä ottelussa Limingan kotikaukalossa.

M-Team kohtaa karsintojen toisella kierroksella FBC Turun. EräViikinkien vastustajaksi tulee joko SaiPa tai LNM. Toisen kierrosten sarjojen voittajat pelaavat F-liigassa kaudella 2023-24.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen