Turussa katsottiin urakalla videoita ja mätettiin maaleja – TPS lähetti aneemisen Indiansin kesälomalle

Mikko Hautaniemi tarjoili näyttäviä syöttöjä Kupittaalla. Kuva: Anssi Koskinen

Mikko Hautaniemi tarjoili näyttäviä syöttöjä Kupittaalla. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Westend Indians mittelivät perjantaina viidennen kerran miesten F-liigan puolivälierissä Turussa. TPS voitti pelin 10-2 ja jatkaa välieriin voitoin 4-1.

Avauserässä Indians pysyi ihan kelvollisesti pelissä mukana, mutta tuhri omia paikkojaan ja TPS oli tehokas omissaan, joten erätauolle mentiin lukemissa 3-1. Toisessa erässä Indians putosi jo täysin kyydistä, ja TPS vei sen puhtaasti 3-0. Päätöserässä Indians yritti vielä ilman maalivahtia viritellä kiriä, mutta se johti vain suurempaan erotukseen lopputuloksessa.

TPS oli pelissä parempi ja eritoten puolusti erittäin jämäkästi, vaikka iskikin siihen päälle 10 maalia. Indiansin esitystä voisi luonnehtia puolivillaiseksi. Joukkue puolusti lepsusti, menetti palloja tärkeissä paikoissa helposti ja viimeisteli huonosti. Kokonaisuutena suoritus oli aneeminen ja haluttoman oloinen.

Ottelun erikoisuutena voi pitää sitä, että kahteen ensimmäiseen erään tarkistettiin peräti kolme kontaktitilannetta videolta. Mikko Alakare ja Vesa Vilkki hoitivat leiviskänsä rauhallisesti arvioiden, ja yhdestäkään tilanteesta ei tuomittu lopulta ulosajoa.

TPS:n tehomiehiä olivat Miko Kailiala (4+0) ja Mikko Hautaniemi (0+4). TPS:n välierävastus ei ole vielä selvillä, mutta jos Happee (johtaa 3-1) kaataa SPV:n on se TPS:n seuraava koetinkivi. Jos taas SPV nousisi vielä sarjavoittoon, olisi TPS:n seuraava vastus Esport Oilers.

Miesten liigakarsinnassa pelattiin Karhujen ja FBC Turun välinen neljäs ottelu. FBC Turku voitti pelin 9-3 ja jatkaa karsintojen toiselle kierrokselle voitoin 3-1.

FBC:n tehopelaajia olivat Lauri Laine (2+1) ja Joonas Viitanen (2+1). Karsintojen toisen kierroksen vastus ei ole vielä selvillä, sillä kaksi sarjaa on edellleen kesken. Tämän kauden liigajoukkueet EräViikingit ja FBC Turku ovat siis toistaiseksi ainoat kierrokselle paikkansa varmistaneet.

Pääkallo.fi kertoo ottelusta lisää lauantaina.