Draamaa heti F-liigan finaalin ensimmäisessä erässä: kahta tilannetta tarkistettiin videolta samassa vaihdossa, toisesta ulosajo

TPS:n Peteris Trekse koki kovia toisessa finaaliottelussa. Kuva finaalisarjan ensimmäisestä ottelusta. Kuva: Esa Takalo

Miesten F-liigan toinen finaali TPS:n ja Nokian KrP:n välillä alkoi tapahtumarikkaasti Turun Kupittaalla.

Tilanteen ollessa 1-1 ensimmäisen erän 15. minuutilla erotuomaripari Manu Marttinen-Henri Heinola asteli toimitsijapöydälle tarkistamaan videolta kahta tilannetta, jotka sattuivat peräjälkeen samassa vaihdossa TPS:n pelatessa ylivoimaa.

Ensin KrP:n Lauri Alkki otti kovan kontaktin TPS:n penkin edessä Peteris Trekseen ja kun tästä tuomaristo näytti hyötyä ja peli jatkui, keskialueella TPS:n Jere Niemelän käsi osui puolestaan kasvoihin Valtteri Viitakoskea, joka poistui pukuhuoneeseen.

Ikävän sävyn vyyhtiin toi se, että Kupittaan palloiluhallissa kuulutettiin hetken kuluttua, olisiko paikalla lääkäriä. Ilmeisesti hoidon tarpeessa oli nimenomaan Viitakoski. Viitakoski palasi toiseen erään kaukaloon paksu valkoinen side päänsä ympärillä.

Erotuomarien videokelailua kesti hyvän tovin ennen kuin tuomarit päätyivät ratkaisuunsa: Alkki ajettiin ulos punaisella kortilla, Niemelä selvisi ilman seurauksia.

Alkki oli juuri toiseen finaaliin vapautunut kahden ottelun pelikiellosta, jonka hän sai välierissä.

Kun ennestään KrP:lta istui jäähyllä jo iltapäivän toista jäähyään istunut Mikko Laakso, TPS pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla minuutin ja 40 sekuntia.

TPS:n 5-3-ylivoima ehti pyöriä noin minuutin, kun juurikin hetkeä aiemmin videotarkastelun kohteena ollut Niemelä laukoi turkulaisille 2-1-johtomaalin.

Tapahtumien vuoksi ensimmäisen erän läpivienti kesti poikkeuksellisen pitkään, 42 minuuttia. Ensimmäisen erän jälkeen ottelu on tilanteessa 2-1 TPS:lle.

Juttua päivitetty klo 16.03: Lisätty tieto Valtteri Viitakosken paluusta toiseen erään.