Liigat

Kainulainen myönsi, että KrP oli hermostunut viidennessä finaalissa: ”En tiedä oliko jännitystä vai ylilatausta”

23.04.
2023
Liigat

Janne Kainulainen myönsi, että KrP oli jännittynyt viidennessä finaalissa. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP joutui pettymään sunnuntaina miesten F-liigan viidennessä finaalissa Tampereen Raholassa. Sillä oli paikka napata Suomen mestaruus, mutta TPS oli etevämpi lukemin 6-3 ja sarja jatkuu keskiviikkona tilanteessa 3-2 Turussa.

KrP:n päävalmentaja Janne Kainulainen myönsi lehdistötilaisuudessa, että joukkueen esitys oli jännittynyt. Oliko latausta sitten liikaa mestaruusmahdollisuuden vuoksi?

– Varmaan jotain henkimaailman juttuja. En tiedä oliko jännitystä vai ylilatausta tai mitä. Tuo meidän pelitapa vaatii rohkeutta ja uskallusta. Sitä ei tänään näkynyt syystä tai toisesta samalla lailla kuin noissa aikaisemmissa peleissä ja pleijareissa.

– Se on ihan inhimillistä. Harvinaisen hieno paikkahan se on, kun pääsee mahdollisesti kotiyleisön edessä voittamaan kultaa. Sinällään ei ketään siitä syytetä.

TPS:n esitys oli vahva ja se piti KrP:ta paljon irti pallosta. Aiempiin otteluihin verraten TPS iski myös paremmalla prosentilla maaleja. KrP:n esitys vastasi jokseenkin sarjan avauspeliä, jolloin TPS oli myös parempi, mutta nyt tappiolukemat olivat isommat.

– Kaverihan tykkää pitää palloa, ja hyvinhän he pystyvät vedättään meitä ja niin poispäin. Se ei ole meille sinällään ongelma. Enemmän on kyse siitä mitä tapahtuu, kun voitetaan se pallo. Siinä oltiin välistä hätäsiä, kun olisi pitänyt ottaa pallonhallinta ja välistä olisi pitänyt mennä eteenpäin, niin ei menty, Kainulainen ruoti.

Ketjujen välisessä taistossa TPS:n ykkösellä on ollut vaikeaa KrP:n ykköstä vastaa aiemmissa pelissä. Vitospelissä TPS lähti alussa peluuttamaan omaa kakkosta KrP:n ykköstä vastaan. Se osui vartin kohdalla, ja sen jälkeen KrP korjasi peluutuksen normaaliksi.

Oliko ajatusta vaihtaa peluutusta aiemmin normaaliksi?

– No ei. Joskus on nopeita tilanteita, eikä pysty vaihtamaan. Tässä on neljä peliä takana niin molemmat varmasti tietää mitä se tietty kentällinen tekee kentällä. Tais meidänki kakkonen iskeä niiden ykköstä vastaan.

KrP:lla on taas keskiviikkona mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus, mutta mestaruutta tuskin tulee sunnuntain pelin kaltaisella esityksellä. Parannettavaa jäi korvien välin suhteen.

– Henkisesti pitää olla uskallus ja rohkeus mukana. Ei meidän peli ole kadonnut mihinkään siitä miten ollaan pärjätty tähän asti. Tietty katsellaan videoita ja mitä sieltä löytyy. Sitä kautta tehdään pieniä viilauksia.

Vaikka Kainulainen sanoi lehdistötilaisuudessa, että hommia riittää ennen keskiviikkoa, niin se ei tietysti tarkoita varsinaista harjoittelua. Muutaman päivän välillä on tärkeää ladata energiaa keskiviikoksi.

Keskiviikkona on vielä toinen iso ottelu Kainulaisen kannalta. Finaalisarjaa ennen vannoutunut Arsenalin mies toivoi sekä Suomen mestaruutta, että Tykkimiesten Valioliiga-mestaruutta. Ottelu alkaa klo 22.00, joten sen seuraaminen on mahdollista klo 18.30 alkavan kuudennen finaalin jälkeen.

– Eiköhän sitä bussissa keritä katsomaan. Viimeksi Turun reissulla oli vähän ikävä tulos ottelussa, kun katsottiin bussissa Arsenalin poikien kanssa. Toivotaan, että tulee kaksi voittoa keskiviikkona, Kainulainen paalutti.

Lue myös:  Olli Laine on löytänyt tehoja finaalisarjan edetessä – yksi sana toistuu miehen puheissa

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen