Kohosen Storvreta kohtaa Strandbergin Växjön Ruotsin välierissä – Veera Kauppi tehokkaana naisten puolivälierissä

Santtu Strandberg pelaa Ruotsin välierissä Storvretaa vastaan. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Santtu Strandberg pelaa Ruotsin välierissä Storvretaa vastaan. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Ruotsin miesten SSL:n välieräjoukkueet selvisivät aiemmin tällä viikolla ja välierät alkavat tulevalla viikolla.

Storvreta-valmentaja Mika Kohosesta tuli tiettävästi vasta historian toinen suomalainen päävalmentaja Iiro Parviaisen jälkeen, joka luotsasi joukkueensa välieriin asti Ruotsissa. Kohosen Storvreta kaatoi Linköpingin voitoin 4-2 ilmaveiveistään tunnetussa sarjassa. Linköpingin Kevin Söderlingin kausi päättyi pettymykseen. Laituri latoi sarjassa tehot 6+0 kuuteen peliin.

Välieriin eteni myös maalivahti Santtu Strandbergin kausi Växjön paidassa. Växjö pudotti Helsingborgin suoraan neljässä pelissä. Växjö kohtaa välierissä Storvretan, joten miesten finaalissa nähdään varmuudella suomalaisedustusta. Toisessa välieräsarjassa kohtaavat Falun ja Pixbo. Välierät alkavat tulevana maanantaina.

Naisten puolivälierissä Thorengruppen eteni odotetusti välieriin kaatamalla Malmön 3-0. Veera Kauppi iski kolmeen peliin tehot 7+4, ja on pistepörssin kakkosena. Thorengruppenia edustavat suomalaisista myös Oona Kauppi (2+2), Tuulia Aho (0+0) ja My Kippilä (loukkaantunut).

Thorengruppenin seuraava vastus on joku Täby tai Falun, joiden sarja on tilanteessa 2-2. Toisessa parissa kohtaavat Pixbo ja Rönnby.