Maalivahti Fäldeniäkin helpottaa, kun TPS on löytänyt lisää fiksuutta peliin – ”Jos sinne jonkun ’normianttonin’ heittää, niin se on varmaan eri juttu”

Oskari Fälden on ollut viime otteluissa hyvässä vireessä TPS:n maalilla. Kuva: Esa Takalo

Oskari Fälden on ollut viime otteluissa hyvässä vireessä TPS:n maalilla. Kuva: Esa Takalo

Maalivahti Oskari Fälden oli jälleen yksi TPS:n sankareita, kun turkulaiset voittivat kuudennen finaalin 4-2 ja tasoittivat otteluvoitot 3-3:een.

Fälden oli rauhallinen ja vakuuttava läpi pelin, eikä tasakentällisin taakse livahtanut kuin Juuso Aholan laukaus toisessa erässä. Toisen maalinsa KrP teki lopussa pelatessaan kuudella viittä vastaan.

– Nyt peli näyttää siltä kuin pitääkin. Kun koko jengi nostaa tasoaan, niin veskarillekin on helpompaa toimia siellä taustalla. Kun joukkueena peitettiin paljon vetoja, niin se on aika selkeää, mitä minulle jää, Fälden tuumi Kupittaan palloiluhallissa ottelun jälkeen.

Selkeää ehkä, mutta ei kai se ihan helppoa ole?

– Jos sinne jonkun ”normianttonin” heittää, niin se on varmaan eri juttu, mutta kun tätä täyspäiväisesti tekee, jotain pitää tarttuakin, Fälden naurahti.

TPS on voittanut finaalisarjan viidennen ja kuudennen ottelun ja noussut otteluvoitoissa 1-3:sta 3-3:een.

– Olen tiennyt, että pystytään pelaamaan näin hyvin ja onneksi se on nyt näytetty. Olisi jäänyt huono maku, jos olisi lähdetty lauluun aikaisemmilla esityksillä, mutta onneksi nyt on näytetty ja päästään kerran vielä yrittämään, maalivahti pohdiskeli.

– Aikaisemmssa peleissä ei ehkä oltu niin fiksuja. Nyt on tehty fiksuja ratkaisuja, siitä se aika paljon koostuu. Pystyttiin aika paljon tekemään sitä, mitä halutaan.

Ratkaiseva seitsemäs finaali pelataan perjantaina Tampereella legendaarisessa Hakametsän jäähallissa kerrasta poikki -periaatteella.

– Totta kai se on hienoa, että päästään tuollaiseen uuteen, mitä salibandyssa ei hetkeen ole ollut, mutta ei se sillä tavalla ole väliä, missä me pelataan, Fälden sanoi.

– Nyt lähdetään siitä, että ikään kuin ei olisi aiemmin pelattukaan. En tiedä pitäisikö sitten siirtyä takaisin Superfinaali-konseptiin, mutta nyt on ainakin lämmitelty, hän virnuili.