Menneen kauden liigajoukkueet kestivät karsinnoissa – FBC Turku ja ErVi punnersivat voittoihin päätöserissä

FBC Turku haki voiton Helsingistä. Kuva: Anssi Koskinen

M-Team isännöi FBC Turkua lauantaina liigakarsinnoissa. Vierasjoukkue haki Helsingistä 5-3-voiton.

M-Team aloitti pelin erinomaisesti ja vei pallollista peliä. Ensimmäisen maalin pääsi iskemään Joona Hokkanen, jonka tutkapari Mikko Levänen (1+1) totutusti syötti. Beecee sai kuitenkin pelistä kiinni avauserän edetessä. Toisen kympin alussa Joona Heiskanen naulasi tasoituksen vastaiskun päätteeksi. Varsinkin avauserässä Jens Beijar otti turkulaisten maalilla tärkeitä torjuntoja.

Toisessa erässä peli jatkui tasaisena. FBC pääsi ylivoimalla muutaman minuutin pelin jälkeen. Nikolas Laaksonen (0+2) löysi takatolpalta Aleksi Havian, joka puttasi vieraat johtoon. FBC johti peliä toiselle kympille asti, kunnes Jesse Jokelainen tasoitti keskustasta lähteneelle kudilla ajassa 34.18.

Kolmannessa erässä vierasjoukkue aloitti hyvin. Pari minuuttia ennen puoliväliä Oliver Niemelä (2+0) iski vastaiskusta johto-osuman. Juuri ennen pelimiesten kympin alkua Juuso Forsman lisäsi turkulaisten johdon kahteen maaliin. Tiimille tuli vielä lisää kylmää vettä niskaan kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun Niemelä iski hieman pidemmän hyökkäyksen päätteeksi 5-2.

Viimeisellä vitosella nähtiin vielä salomonin tuomio, jonka M-Team pystyi käyttämään hyväksi ottamalla maalivahdin pois. Levänen viimeisteli pelin loppulukemat takatolpilta. FBC Turun loppuhetkien johtoasemapelaaminen ei ollut esimerkillistä, mutta tiimi ei enää lisämaaleihin kyennyt.

Vaikka M-Team oli pelissä jokseenkin niskan päällä varsinkin pallollisessa pelissä, oli FBC:n esitys jonkin verran kypsempi, ja se puolusti paremmin. Vierasjoukkue naulasi kaksi maalia vastaiskuista tärkeisiin paikkoihin. Pienten marginaalien pelissä olennaista oli, että se osui kahdesti myös ylivoimalla. Merkittävä tekijä oli niin ikään 17 laukausta torjunut Beijar, joka päihitti virkaveljensä hyvillä otteillaan.

Viime kaudella liigaa pelannut FBC ryösti sarjassa kotiedun, ja seuraava peli pelataan Turussa sunnuntaina klo 16.30. Liigapaikan saavuttaa kolmella voitolla.

Helsingissä pelattiin myös toinen liigakarsintapeli EräViikinkien ja LNM:n välillä. Liminka pääsi ottelussa johtoon toisessa erässä Iiro Savelan osumalla. Johtoasema piti aina kolmannen erän ensiminuuteille asti, jolloin Daniel Tenhonen (2+0) toi ErVin tasoihin.

Pari minuuttia myöhemmin sama mies vei ErVin ensi kertaa johtoon. Viimeisen kympin alussa kotijoukkueen Tommi Rosendahl epäonnistui rankkarissa. Tästä meni kuitenkin vain pari minuuttia, ja Lassi Koivisto iski kotijoukkueen 3-1-johtoon. LNM haki tasoitusta loppuun asti. Eetu Tolonen osui ilman maalivahtia 10 sekuntia ennen loppua, mutta enempää maaleja ei nähty.

Paikan päältä saatujen silminnäkijäraporttien perusteella EräViikingit oli ongelmissa varsinkin kaksi ensimmäistä erää Limingan hallitessa pallollista peliä, ja maalivahti Nemo Sipilän hyviä otteita saa kiittää, ettei helsinikiläisillä ollut kirittävänä enempää päätöserässä.

Sarja jatkuu sunnuntaina Limingassa klo 17.00 ja ErVi johtaa sarjaa 1-0. Liigapaikan lunastaa kolmella voitolla.