Miska Mäkinen käänsi nopeasti katseen perjantaihin: ”Uskon, että tulee yksi kaikkien aikojen otteluita”

KrP:n Miska Mäkisellä on näytön paikka perjantaina. Kuva: Anssi Koskinen

KrP:n Miska Mäkisellä on näytön paikka perjantaina. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP:lle tappiollisesta kuudennesta finaalista oli kulunut vasta viitisen minuuttia, mutta Miska Mäkisen suupielestä välähti jo hymy.

– Ei tässä ole mestaruutta hävitty vielä. Meillä oli pari saumaa tässä, ei olla vielä saatu, mutta uskon, että perjantaina ollaan kyllä vahvoilla, Mäkinen kuittasi Turussa Kupittaan palloiluhallin pukuhuoneen ulkopuolella, kun KrP oli hävinnyt kotijoukkue TPS:lle 2-4.

TPS tasoitti otteluvoitot 3-3:een. KrP:lla on ollut jo kaksi ottelupalloa mestaruuteen, mutta turkulaiset ovat vieneet kaksi viimeisintä ottelua ”Näätälauman” nenän edestä, ensin sunnuntaina Raholassa ja nyt keskiviikkona Turussa.

– Raholassa ihan selkeästi oltiin ylilatautuneita. Oli paljon puhuttu, että jos voitetaan, saadaan kotona voittaa mestaruus, mökki täynnä ja loppuunmyyty.  Veikkaan, että se meni latauksena yli, eikä saatu maksimoitua meidän parasta suoritustamme, Mäkinen palasi vielä viidenteen otteluun.

– Tänään (keskiviikkona) oltiin mielestäni ihan hyviä. Oli hyvä lataus ja hyvä ilme, mutta nämä ovat pienen marginaalin pelejä. Tepsille muutama kääntöpaikka, tekivät niistä maalit ja yhtäkkiä oltiin pari perässä ja sitten yritetään kiriä. Päästiin kahden päähän, mutta se ei riittänyt.

Teillä oli mielestäsi täysi mahdollisuus voittoon?

– Tänään oli ihan tiukka, hyvä vääntö, ja olisi voinut kääntyä kummalle vain. Tänään meni Tepsille, ja perjantaina sitten uusiksi.

KrP teki sunnuntaina ja keskiviikkona kummallakin kerralla vain yhden maalin tasakentällisin. Loput osumat se iski lopussa pelatessaan ilman maalivahtia ja yrittäessään kiriä ottelua tasoihin. Se on ainakin selvää, että perjantaina KrP:n pitää saada maaliverkko heilumaan tiheämpään tahtiin.

– Kyllä me paikkoja saatiin luotua, mutta tänään ei uponnut ja kaverin veskari (Oskari Fälden) otti hyviä koppeja). Paremmin pitää pystyä viimeistelemään ja luoda paikkoja vielä enemmän, että saadaan naulattua tarvittavat maalit, Mäkinen sanoi.

F-liigakausi huipentuu siis perjantaina kello 18.30, kun Tampereen Hakametsän jäähalli muutetaan salibandyareenaksi ja siellä pelataan finaalisarjan seitsemäs ottelu.

– Onhan se varmasti suurimmalle osalle meidänkin joukkueesta uran isoin peli. Toivottavasti saadaan Hakametsä mahdollisimman täyteen. Päästään pelaamaan vähän niin kuin Superfinaalia nyt, Mäkinen tunnelmoi.

– Supersiisti ottelu tulossa ja varmaan kaikki odottavat sitä tosi nälkäisenä. Sanotaan, että hieno mahdollisuus. Näitä varten tätä juttua tehdään, että päästään pelaamaan tällaisia pelejä ja saamaan tuollaisia kokemuksia.

Viime kaudella ensimmäistä kauttaan KrP:ssa pelanneen Mäkisen, 26, pudotuspelit menivät pipariksi loukkaantumisen takia. Tälläkin kaudella vammasta toipuminen söi ison osan runkosarjasta, mutta nyt hän pääsee keväällä nauttimaan joukkueen mukana kirjaimellisesti päätyyn asti ja tavoittelemaan Suomen mestaruutta. Voittaa perjantaina kumpi joukkue tahansa, se on seuralle ensimmäinen miesten salibandyn SM-kulta.

– Uskon, että tulee yksi kaikkien aikojen otteluita. Saadaan sinne iso kotiyleisön tuki ja hieno tapahtuma luotua, niin se on kyllä meidän päivä.