Olli Laine on löytänyt tehoja finaalisarjan edetessä – yksi sana toistuu miehen puheissa

Olli Laine (edessä) teki kaksi maalia KrP:n verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Olli Laine (edessä) teki kaksi maalia KrP:n verkkoon. Kuva: Esa Takalo

TPS-puolustaja Olli Laine pelasi finaalisarjan kolme ensimmäistä ottelua ilman tehopisteitä, mutta sen jälkeen hanoja on väännetty auki.

Neljännessä pelissä pisteitä tuli Laineelle kaksi (1+1) ja sunnuntaina Tampereella kolme (2+1). Laine oli turkulaisten suurimpia sankareita, kun TPS haki loppuunmyydystä Raholan liikuntakeskuksesta 6-3-voiton ja kavensi ottelusarjan voitot 2-3:een.

– Kolmessa ekassa pelissäkin taisi olla ihan hyvin allekirjoittaneellakin paikkoja. Kun jaksaa tehdä töitä vaan, niin kyllä se palkinto sieltä tulee, Laine totesi Pääkallolle pelin jälkeen.

Laine iski TPS:n ensimmäisen ja kolmannen osuman, ja syötti vielä Waltteri Vesterisen tekemän 5-1-maalin. Kolmannen erän alussa hänellä oli erinomainen mahdollisuus hattutemppuunkin, mutta rannelaukaus painui hieman yli ja ohi oikeasta yläkulmasta.

– Se on paikka, mistä itse tykkään. Ja mielestäni ylhäällä oli tilaa siinäkin, mutta ei tällä kertaa mennyt.

Miltä tuntui hiljentää täysi Rahola kahdella itse tehdyllä maalilla ja oman joukkueen voitolla?

– Ennen kaikkea sillä voitolla. Ei minulle ole väliä, ketkä niitä maaleja tekee. Toki se on kiva aina onnistua, en sitä kiellä, mutta kyllä minä pelaan tuolle logolle rinnassa ja tuolle ryhmälle, jossa pelaan, ja ne ketkä sieltä onnistuvat, niin olen aina iloinen, Laine kuittasi.

Sunnuntaina TPS pystyi pitämään KrP:n pois pallosta ja pääsi sitä kautta hallitsemaan kenttätapahtumia. Toisessa erässä turkulaiset hyödynsivät hyvin paikkansa ja pääsivät karkaamaan kahden maalin etumatkalle. Kun kolmannessa erässä ero vielä leveni, KrP:lle jäi liikaa kirittävää.

Laine ei ottanut suoraan kantaa, oliko sunnuntain esitys TPS:lta ottelusarjan ehjin peli, mutta tyytyväinen hän luonnollisesti oli.

– Kyllä me tiedetään, mitä meidän tarvitsee tehdä. Se on ihan siitä kiinni, kuinka hyvin me siinä onnistutaan. Ei kaveri (KrP) siellä tee mitään ihmeellistä. Meidän pitää olla omalla hyvällä tasolla, uskaltaa pelata ja nauttia joka hetkestä tuolla. Ei se sillä parane, että puristaa ja miettii, mikä on tilanne missäkin kohtaa, Laine sanoi.

– Nämä ovat kauden hienoimpia pelejä ja pitää myös osata nauttia näistä. Hyviä asioita tapahtuu, kun töitä tehdään hyvin.

”Työ” on sana, joka toistui Laineen lähes jokaisessa vastauksessa. Hän tietää, että TPS:n on paiskittava hommia voittojen eteen. Unelma Suomen mestaruudesta on kuitenkin edelleen elossa.

– Mikään ei ole muuttunut. Neljä voittoa tarvitaan tässäkin sarjassa. Nyt meillä on niitä kaksi, kaksi tarvitaan lisää ja työt jatkuu.

Keskiviikkona TPS pääsee vielä kerran tällä kaudella pelaamaan kotiyleisönsä eteen Kupittaalle ja yrittämään finaalisarjan tasoittamista.

Mitä odotat keskiviikkoillalta?

– Varmasti hyvää meininkiä. En rupea sen enempää sitä tässä analysoimaan. Me jatketaan meidän hyvää boogieta.

Laineen vastauksen loppu ei tule enää varsinaisena yllätyksenä:

– Työt jatkuu sielläkin.