Pallo meni läpi sivuverkosta, protesti ei mennyt läpi valiokunnassa

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliiton kurinpitovaliokunta hylkäsi Classicin protestin, joka oli tehty P19-sarjan loppuottelussa syntyneestä maalista.

Sunnuntaina Lempäälän Bläk Boksissa pelatussa Classicin ja SBS Wirmo/Maskun välisen finaalisarjan toisessa ottelussa vierasjoukkueelle hyväksyttiin maaliksi tilanne, jossa pallo meni maaliin sivuverkon läpi. Maali oli tasoitus 3-3:een ja SBS Wirmo/Masku voitti ottelun lopulta 5-4. Classic teki tilanteesta protestin ottelun päätyttyä.

Salibandyliitto uutisoi, että kurinpitovaliokunta on käsitellyt protestin, hylännyt sen ja pitänyt ottelun lopputuloksen ennallaan.

Liiton uutisessa asiasta kerrotaan näin:

Kilpailusääntöjen 72 §:n mukaan erotuomarin ottelussa tekemät päätökset ovat kilpailusääntöjen 58 §:n mukaan lopullisia. Tällaisia päätöksiä vastaan tehdyt vastalauseet eivät pääsääntöisesti voi johtaa uusintaotteluun. Liitto voi kuitenkin määrätä uusintaottelun, mikäli erotuomari on tehnyt ottelussa sääntöjen vastaisen ratkaisun.

Kurinpitovaliokunta katsoi, että vaikka erotuomarit olisivat tehneet tilanteessa sittemmin vääriksi osoittautuneita havaintoja, he eivät tehneet sääntöjen vastaista ratkaisua hyväksyessään maalin tekemiensä havaintojen perusteella.

Vastalauseasian osapuolilla on vielä mahdollisuus hakea päätökseen muutosta Salibandyliiton valituslautakunnalta.

P19-sarjan loppuottelusarja jatkui haamumaalin sisältäneen ottelun jälkeen jo heti seuraavana päivänä Mynämäellä, jossa vierasjoukkue Classic voitti jatkoajalla 7-6. Näin ollen Classic johtaa loppuottelusarjaa nyt 2-1.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Kaikki sarjan kolme ottelua ovat toistaiseksi päättyneet vierasvoittoihin yhden maalin erolla. Loppuottelusarja jatkuu Classicin kotiottelulla Bläk Boksissa lauantaina 15.4. Tarvittaessa ratkaiseva viides ottelu pelataan Mynämäellä sunnuntaina 16.4.